Ειδήσεις

Κέλλας: Το σχέδιο Γαβρόγλου δεν θα περάσει


Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τη συγχώνευση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι πρότινος, όλες οι αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας θα μπορούσαν, στην καλύτερη περίπτωση, να χαρακτηριστούν ως “πειραματισμοί”, που εκπορεύονται από μια ιδεοληπτική στάση και αντίληψη για την Εκπαίδευση.

Το σχέδιο, όμως, της συνένωσης των             Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας αποδομεί το εγχείρημα εν τη γενέσει του και φανερώνει τον βαθμό επικινδυνότητας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς ακυρώνει όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα το ΤΕΙ Θεσσαλίας, με την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής έρευνας αλλά και τη σημαντική απορροφητικότητα των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας.

Συγχρόνως, αγνοείται επιδεικτικά η οικονομική και πληθυσμιακή βάση της Λάρισας και, κυρίως, οι παραγωγικές μας δυνάμεις αλλά και υποδομές, αποστερώντας από τον τόπο μας την ύπαρξη Τμήματος Γεωπονίας.

Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει άμεσα να παρέμβει, ώστε να διορθωθούν οι ανισότητες και οι αδικίες.

Στόχος πρέπει να είναι ένα δίκαιο και ολοκληρωμένο σχέδιο συνένωσης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων – όπως έχει αναπτυχθεί στην πρόταση του ΤΕΙ Θεσσαλίας – που να ανταποκρίνεται με ρεαλισμό στις παραγωγικές και οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας συνολικά καθώς και στα ειδικότερα γεωγραφικά και συγκοινωνιακά δεδομένα και στη διασύνδεση των ακαδημαϊκών κλάδων και πεδίων με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

Ως αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος της ΝΔ είμαι θετικός στην ανάληψη κάθε σχετικής πρωτοβουλίας.

Δεν θα δεχτούμε την κατάργηση και διάλυση όσων έχει πετύχει το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Δεν ζητούμε εύνοια.

Ζητούμε ρεαλισμό και δικαιοσύνη.

Το σχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν πρόκειται να περάσει».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τη φιλαναγνωσία προωθεί ο δήμος Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά