Ειδήσεις

Δέματα αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη


Υπάρχουν άνθρωποι που κλείνουν περισσότερο προς τη θεωρία και άλλοι που αρέσκονται στην πράξη. Οι λεγόμενοι θεωρητικοί και οι λεγόμενοι πρακτικοί. Φυσικά και τα δύο χρειάζονται και είναι αδύνατο να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο.
Και ομολογουμένως, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, από το να δείξουμε την έμπρακτη αγάπη, μέσω της ευλογημένης ελεημοσύνης.
Όχι μόνο ο λόγος του Θεού μας καθοδηγεί στην ουράνια αυτή αρετή, αλλά και δεν υπάρχει Πατέρας ή Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας, που να μην κήρυξε ή να μην έγραψε γι’ αυτή την θυγατέρα της αγάπης.
Για ακόμη μία φορά, με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη προθυμία, οι ευλογημένοι και φιλάνθρωποι πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, μαζί με τους βοηθούς και συνεργάτες τους στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, άνδρες και γυναίκες, ύστερα και από την επίμονη προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, συγκέντρωσαν και διένειμαν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, περισσότερα από 4.500 δέματα στους πτωχούς συνανθρώπους τους με τα απαραίτητα τρόφιμα και υλικά αγαθά για το πασχαλινό τους τραπέζι.
Παράλληλα οι εθελόντριες κυρίες της Ιεράς Μητροπόλεως, μαζί με τους υπευθύνους ιερείς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, διένειμαν εκατοντάδες πλούσια δέματα στους πτωχούς σιτιζομένους αδελφούς, που αναπαύονται καθημερινά στο φιλόξενο χώρο του «ΕΠΙΟΥΣΙΟΥ» απολαμβάνοντας την αγάπη και την θαλπωρή της τοπικής Εκκλησίας.
Επιπλέον, ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Μητροπόλεως «ΛΟ.ΦΙ.Α.» επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες, νοσοκομεία, θεραπευτικά κέντρα και μονάδες αποκατάστασης, πολλά από τα ιδρύματα της περιοχής, παιδιατρικές κλινικές, το εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Αρμενιώτισσα» και το « Κρίκειο» εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο θηλέων καθώς και τις φυλακές Λάρισας προσφέροντας εκτός από δέματα και ευλογίες στους πάσχοντες και πένητες αδελφούς, τον ζεστό και ανθρώπινο Χριστιανικό λόγο.
Προηγούμενο άρθρο Με την επιτροπή κατοίκων του Αγίου Γεωργίου ο δήμαρχος Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κώστα Αγοραστού - Γιώργου Πατούλη