Ειδήσεις

Κάλεσμα της Περιφέρειας για συμμετοχή στο Greek Travel Show


Κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους επαγγελματίες του τουρισμού, για να συμμετάσχουν στο Greek Travel Show, απεύθυνε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι συνεργαζόμενοι φορείς σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η 2η Greek Travel Show μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε πέρσι από τους 9.200 επισκέπτες της, εξελίσσεται φέτος σε ένα εκθεσιακό τουριστικό γεγονός ευρύτερης απήχησης με τη συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων της χώρας, τουριστικών γραφείων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων .

Το τουριστικό αυτό γεγονός, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να σχεδιάσουν και να κλείσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και σε άλλους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2018, διεξάγεται από τις 4-6 Μαΐου 2018 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών Helexpo Maroussi.

Κατά τη διάρκειά του τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί θα προβάλουν και θα διαθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό και στους εμπορικούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Παράλληλα, θα ενημερώσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες για τα τουριστικά πακέτα και τις προσφορές ελκυστικών τιμών τους λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκαν τα εξής:

Γιάννης Μπουτίνας – Αντιπεριφερειάρχης: «Κάνουμε σήμερα ένα κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις τουρισμού της Θεσσαλίας, ώστε να είναι συμμετάσχουν μαζί μας στην έκθεση αυτή που απευθύνεται καθαρά στο ελληνικό κοινό, έτσι ώστε να επισκεφθεί την περιοχή μας. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ένα βήμα στις επιχειρήσεις για να προβάλουν, να αναδείξουν τις ομορφιές της περιοχής και τους προορισμούς. Παράλληλα σχεδιάζουμε δράσεις μαζί με τις ενώσεις ξενοδόχων, τους συλλόγους εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς   και υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία».

Τάσος Γούσιος (εκπρόσωπος HELEXPO): «Πρόκειται για μια καθαρά καταναλωτική  έκθεση, που σημαίνει ότι ο κόσμος που θα έρθει, θέλει να αγοράσει τις διακοπές του για το ερχόμενο  καλοκαίρι. Τα περσινά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 9.200 άτομα, πέρασαν από την έκθεση. Η προβολή που θα γίνει φέτος περιλαμβάνει τηλεόραση, ραδιόφωνα, περιοδικά, εφημερίδες και μια μεγάλη προβολή στα κοινωνικά δίκτυα. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Στα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως δημοσιογραφικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές όπου οι τουριστικοί φορείς θα μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους».

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ακόμη ο κ. Ηλίας Ευσταθίου πρόεδρος της Πανλαρισαϊκής Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, η κα Ειρήνη Παπαιωάννου πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, ο κ. Δημήτρης Χαραλαμπίδης Επιχειρηματίας τουριστικών δραστηριοτήτων στη Λίμνη Πλαστήρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας Γιάννης Μπιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κα Μαίρη Διαμάντη.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ με τον πρύτανη του Παν/μίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού και πώς να προστατευτείτε