Ειδήσεις

Ο Δ. Κιλελέρ στηρίζει τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο σπίτι


Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, έδρα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ) ο πρόεδρός της Αχ. Χατζούλης πλαισιωμένος από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» Γ. Θεοφανάκη, Μ. Κόλη και Θ. Κοκκινούλη, εν όψει  της αυριανής 24ώρης απεργίας (29.3.18) του συλλόγου και των σωματείων του προγράμματος, δήλωσε τα εξής:

«Το ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και οι Εργαζόμενοι εξυπηρετούν δωρεάν 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα, στηρίζουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες, εξοικονομούν τεράστια ποσά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας. Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν πάγιες  και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων.

Για αυτό οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα δικαίως με τον αγώνα τους διεκδικούν και απαιτούν οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι». Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου. Καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων που μας οφείλονται καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση. Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων και που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του ΄΄Βοήθεια Στο Σπίτι΄΄΄. Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση».

Δήλωσε επίσης ότι στον Δήμο Κιλελέρ εφαρμόζεται για 2η συνεχή χρονιά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ με 244 εγκεκριμένες αιτήσεις και 522 ωφελούμενους συνολικά.

Κατέστησε τέλος σαφές ότι ο Δήμος Κιλελέρ συμπαραστέκεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του και εργάζεται μέσω της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος),μέλος της οποίας είναι ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, για την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους.

Προηγούμενο άρθρο Οι πλημμύρες της Λάρισας – Η περίπτωση του 1883
Επόμενο άρθρο Μάξιμος σε μαθητές: Η αποχή απ’ τις εκλογές είναι ανοχή