Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Γλώσσα και Εικαστικές Τέχνες


Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 25 Μάρτη, στην Πινακοθήκη Γόννων έκθεση χαρακτικής με θέμα  « Γλώσσα και Εικαστικές Τέχνες. Τους εκθέτες και τους επισκέπτες καλωσόρισαν στο χώρο της Πινακοθήκης  το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης, Θάνος Καρώνης και ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε ο καθηγητής της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Ξενής Σαχίνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 20 φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, του εργαστηρίου χαρακτικής με τον καθηγητή τους, Ξενή Σαχίνη. Διαπραγματεύονται το πως μπορούν οι δύο γλώσσες – η γλώσσα των εικαστικών και η γραπτή γλώσσα – να συνυπάρχουν,  να αλληλοσυμπληρώνονται  στην έκφραση ενός νοήματος και διερευνούν τη σχέση αυτή με τους τρόπους και τις τεχνικές της χαρακτικής.

Οι φοιτητές που εκθέτουν είναι : Αγάθου Χρύσα, Σκοροχόντ Αγγελίνα, Πέρρου Κατερίνα, Κιφοκέρη Άννα, Τάσιος Ευάγγελος, Τζάρα Άννα, Συρεγγέλα Μάρσυ, Πολυζάκης Βασίλης, Μπόμπου Μαρίνα, Κοτσάκος Αναστάσης, Κουφογεώργου Ηλιάνα-Φιλαρέτη, Δάογλου Λένα, Πολιτάκη Ειρήνη, Σχοινά Γεωργία, Αμπατζής Στέφανος, Φλωρέντζη Ιουλία, Μιχαηλίδης Σταύρος, Κυρκόπουλκος Ήλιος, Μανιός Μανώλης, Ρωσσιάδου Μαριάννα, Κορομβόκη Αφροδίτη και Αναστασίου Ιωάννης.

Στη συνέχεια ο πατήρ Παύλος Καστανάρας, πρόεδρος του συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων και υπεύθυνος του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής παρουσίασε τα μέλη της ομάδας που διάβασαν κείμενά τους γραμμένα ειδικά για την περίσταση. Κείμενα διάβασαν οι : Δήμου-Κυλινδρή Χρύσα, Κωστή Βούλα, Γουγουλιά Έλενα, Τζουβάρα-Κοψαχείλη Κατερίνα, Γουγουλιά Φλώρα, ενώ την έκπληξη έκανε με κείμενο της η μικρή Κοψαχείλη Σταυρούλα.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν εκτός του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, η αντιδήμαρχος Γόννων, Γεωργία Τσιόπα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τσούγιας Χρήστος, Καραναστάσης Θανάσης και Ντόντος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Ιτέας, Βλαχοστέργιος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών και Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Λάμπρος Ζάρρας, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Γόννων Κωνσταντίνα Μπούτου, η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Ρένα Φραγκουλίδου, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολλοί επισκέπτες.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα, μέχρι 25 Απρίλη και θα εμπλουτιστεί με παράλληλες δράσεις όπως η ομιλία του γνωστού καρδιολόγου Γιάννη Σάπκα για τη γλώσσα της Ιατρικής με θέμα «περί Υγείας» το Σάββατο 31 Μάρτη στις 7 το απόγευμα και  εργαστήρια  για την γνωριμία των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με την τέχνη της χαρακτικής από τους καλλιτέχνες που εκθέτουν, όπου θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν και να τυπώσουν.

Για σχολεία και  όποιον ενδιαφέρεται να επισκεφτεί την έκθεση τις καθημερινές, τηλέφωνα επικοινωνίας : 6978046399 και 6970400108.

Φώτο – ρεπορτάζ : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Λαογραφικό Μουσείο Τσαριτσάνης μαθητές του Σχολείου Φαλάνης
Επόμενο άρθρο Πασχαλινά διηγήματα από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δ. Κιλελέρ