Ειδήσεις

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο 1ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου


Ο πρώτος Κραυξίδειος αγώνας δρόμου έγινε στην ΤΚ Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ  προς  τιμήν  ενός «δικού» μας Ολυμπιονίκη, του Κραυξίδα του Κραννώνιου ο οποίος στέφθηκε νικητής στο ιππικό αγώνισμα του κέλη στους 33ους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας (648 π.Χ.) (7ος αιώνας π.Χ.)

Ο πρώτος αγώνας δρόμου 11χλμ, ήρθε να αναδείξει τα ιστορικά μνημεία της Κλασσικής Εποχής, στην αρχαία Κραννώνασυνδυάζοντας το «ευ αγωνίζεσθαι» με τη διαχρονική αγάπη και την προσφορά στο συνάνθρωπο, διαμέσου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, παράρτημα Λάρισας.

Περισσότεροι από 600 αθλητές επισκέφτηκαν το χωριό και έτρεξαν και στα τρία αγωνίσματα ενώ παράλληλα προσέφεραν όλο το ποσό των 5 ευρώ της συμμετοχής τους στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Λάρισας.Οι αθλητές ήρθαν από όλη τη Θεσσαλία αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λαμία. Ο Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου είναι ένας αγώνας που στόχο έχει την κοινωνική προσφορά αλλά και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής.

Οι νικητές του αγώνα των 11 χλμ ήταν οι Καγιάννης Σωκράτης (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομου Λάρισας) και Ντικούδης Χρήστος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας), ο Νικολάου Απόστολος και Μπέλτσιος Γεώργιος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας). Οι νικήτριες των 11 χλμ ήταν οι ΜαγρίζουΤζουλιάνα (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας), Τράικου Αθηνά (Νίκαια Λάρισας) και Κατσιγιάννη Ζωή (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας).

Στον αγώνα παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους συμμετέχοντες οι : Αθ. Νασιακόπολους δήμαρχος Κιλελέρ, οι βουλευτές Χ. Κέλλας και Γ. Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λάδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπίλης, ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ι. Πινάκα, Χ. Τσιχίτας και Κ. Φιλιππούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Ε. Μακρόπουλος, Αχ. Χατζούλης , Χ. Χατζούλης και Β. Σταμουλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος Β. Καραπιπέρης, εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας  Δ. Τσούμας, οι πρόεδροι των ΤΚ Αγ. Γεωργίου, Ελευθερίου, Κραννώνα και Νέας Λεύκης Γ. Νανούλη, Ηλ. Αράπης, Κ. Τσιαγκλάνης και Φ. Μαυρίκη, ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Απ. Γούλας, η πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παράρτημα Λάρισας Ρ. Σουλτούκη, η αρχαιολόγος του διαχρονικού Μουσείου Σ. Καρακούτα, η πρόεδρος Γ. Ψωμουλιά  και το ΔΣ του συλλόγου γυναικών Κραννώνα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα και ο Σύλλογος ΓυναικώνΚραννώνα που κινητοποίησε μεγάλο αριθμό εθελοντριών.

 

Προηγούμενο άρθρο Καταλυτική η παρουσία της περιφέρειας σε έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΤΕΕ για τον Ν.4495/2017