Ειδήσεις

Στην Detrop Boutique 2018 συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τις εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma το τριήμερο από τις 24 έως και τις 26 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό «παρών» με τα προϊόντα και τις παρασκευές τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Η Detrop Boutique και η Artozyma διεξήχθησαν σε μια έκταση 20.000 τ.μ. στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και υποδέχθηκαν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και αρκετές ομαδικές συμμετοχές).

Ειδικότερα, στη Detrop Boutique συμμετείχαν 230 εκθέτες, μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ το «παρών» έδωσαν εννέα Περιφέρειες της χώρας. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Detrop Boutique η δράση Pairing Experience, που βοήθησε στην προβολή και την ανάδειξη των παραγωγών μέσα από τη γαστρονομία.

Οι 15 εκθέτες στα περίπτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστηριζόμενοι και από τα επιμελητήρια, κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των θεσσαλικών επιχειρήσεων, συγκέντρωσαν δε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Θεσσαλικά προϊόντα και να τα δοκιμάσουν. Κρασί, τσίπουρο, αποστάγματα, χειροποίητα ζυμαρικά, μπαχαρικά. Ενδιαφέρον για τα προϊόντα έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι μεγάλων αγορών από χώρες όπως Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία κ.α. οι οποίοι ξεναγήθηκαν και πήραν πληροφορίες από τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο b2b συναντήσεων.

Η θεσσαλική αποστολή αποτελούνταν από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, το Οινοποιείο Ντούγκος, Κατσάρος Αποστάγματα, Τσιλιλής οινοποιείο, Καρδάσης Αποστάγματα , Αγρόκτημα Τζανακούλη, Οινοποιείο Νικολούλη, Τσίνας- ποτοποιείο, Οινοποιείο Λιάκου, οινοποιείο Λόλας – Φτίκας, Σαμαρίνα-χειροποίητα ζυμαρικά, μπαχαρικά-Κατσίφας , Οινοποιείο Παπαθανασίου, Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου και Ζερβόπουλος-συσκευασίες ποτών, εικόνες.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος ενώ συμμετείχαν οι γεωπόνοι του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου κ. Αθηνά Μαλάκου και κ. Βασιλική Τσιάχα.

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η φυτοπροστασία εργαλείο για τον σύγχρονο αγρότη