Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας για τα παραχωρητήρια του τ. ΟΕΚ


«Οι οικιστές του Ν. Λάρισας που αναφέρονται στην ερώτηση, όπως προκύπτει από έρευνα του ΟΑΕΔ, έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης, εφόσον η τιμή μονάδας κοστολόγησης των εν λόγω οικισμών ήταν μεγαλύτερη από τα 304,41/τμ.

Αναφορικά με τους δικαιούχους που έχουν αποπληρώσει εντός 5 ετών καταβάλλοντας το 60% της οφειλής τους, έχουν επιτύχει έκπτωση 40% και εξακολουθούν να είναι ιδιοκτήτες και κάνουν χρήση της κατοικίας τους, ισχύουν τα παρακάτω:

α) Εντός 6 μηνών (γενικές ρυθμίσεις 11) από την έκδοση της παρούσας, με αίτηση τους, ζητούν τον επανυπολογισμό της Τιμής Παραχώρησης της κατοικίας τους, εφόσον αυτό αρχικά είχε υπολογισθεί με τιμή μεγαλύτερη από την προκύπτουσα με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης 3153/195/17-2-2017, απόφαση υπ’ αρίθμ. 536/13/28-2-2017 ΔΣ του ΟΑΕΔ.

β) Στην περίπτωση που το ποσό που έχει καταβληθεί από τον δικαιούχο υπερβαίνει την Τιμή Παραχώρησης (Β1α), δικαιούται επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού, εντός χρόνου που ορίζεται από το Δ.Σ του ΟΑΕΔ, ανάλογα του προς επιστροφή ποσού και όχι πέραν των πέντε ετών».

Απόσπασμα από την απάντηση της Υπουργού Εργασίας κ. Έφης Αχτσιόγλου σε σχετική ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λαρισαίος πολιτικός έφερε στη Βουλή το θέμα της ένταξης στη ρύθμιση για χαμηλότερη τιμή χρέωσης και για τους ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών του Ν. Λάρισας που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος γρήγορης αποπληρωμής του δανείου τους.

Η Υπουργός Εργασίας στην απάντησή της αναφέρει επίσης:

«Γίνεται σαφές ότι δεν προκύπτει κανένας αποκλεισμός ή εξαίρεση τους από τη νέα ρύθμιση, καθώς οι δικαιούχοι των εν λόγω οικισμών έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επανακοστολόγηση της τιμής μονάδας του οικισμού τους και να αποπληρώνουν με νέα μειωμένη δόση το τίμημα της κατοικίας τους, καθώς και όσοι έχουν ήδη εξοφλήσει με έκπτωση 40% και δίνεται σε αυτούς σήμερα η δυνατότητα να ζητήσουν την προκύπτουσα διαφορά με τον τρόπο που αναγράφεται ανωτέρω».

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει στις 28/2 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας