Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Την Κυριακή 25/2/2018 και στις 7 μ.μ. θα προβληθεί από την κινηματογραφική λέσχη Νίκαιας,  η ταινία « Ο μικρός Κόλια», τσέχικη ταινία του 1996 σε σκηνοθεσία Γίαν Σβέρακ με τους: Όλεγκ ΜένσικοφΖντένεκ ΖβέρακΑντρέι Σάλιμον.

Ο Φράντα Λούκα είναι ένας τσελίστας στην Πράγα του 1988 και επίσης ένας δηλωμένος εργένης και γυναικοκατακτητής. Όταν χάνει τη θέση του στην κρατική ορχήστρα, πρέπει να τα βγάλει πέρα παίζοντας σε κηδείες και ζωγραφίζοντας επιτύμβιες πλάκες. Έχει  όμως ένα μεγάλο χρέος κι έτσι, όταν ο φίλος του ο νεκροθάφτης του προτείνει το σχέδιο να αποκτήσει πολλά χρήματα με το να παντρευτεί μια Ρωσίδα που θέλει να αποκτήσει  την Τσέχικη υπηκοότητα, πρόθυμα συμφωνεί. Η γυναίκα εκμεταλλεύεται την κατάσταση και το σκάει στην Δ. Γερμανία, στον εραστή της ,και αφήνει τον 5χρονο γιό της με τη γιαγιά του. Όταν η γιαγιά πεθαίνει, ο μικρός Κόλια πρέπει να ζήσει με τον πατριό του Λούκα.

Όταν η ταινία προβλήθηκε στην Τσεχία έκοψε περίπου 1,3 εκ. εισιτήρια και είναι μια από τις περισσότερο πετυχημένες ταινίες στη χώρα της .

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1996. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο πατέρας του σκηνοθέτη , Σντένεκ Ζβέρακ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Η αναβίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Στις 3 & 4 Μαρτίου οι πανθεσσαλικοί αγώνες σκακιού