Κώστας Αγοραστός: «Έργα που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία»


 Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ / Θεσσαλία η κατασκευή των Περιφερειακών Ιατρείων στα Τοπικά Διαμερίσματα Σούρπης και Καναλίων, συνολικού προϋπολογισμού 615.000 Ευρώ.

Τα Περιφερειακά Ιατρεία θα είναι σύγχρονα κτίρια, πλήρως λειτουργικά και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Αποτελούνται από τρία επίπεδα και περιλαμβάνουν χώρους αναμονής, εξεταστήρια και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού.

Το εμβαδόν τους ανέρχεται σε 280 τ.μ. για το Περιφερειακό Ιατρείο Σούρπης και 190 τ.μ. για το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων. Με την κατασκευή των έργων αυτών μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες σημερινές συνθήκες λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στις περιοχές αυτές & βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός, η ωρίμανση και η υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών της. Με τους πόρους που διαθέτουμε σχεδιάζουμε το πλέον ικανό σχήμα που θα εξασφαλίζει άμεση παροχή φροντίδας υγείας σε όλα τα επίπεδα».

Προηγούμενο άρθρο Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών σήμερα ο Κώστας Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Γ. Μαγκριώτη με την βουλευτή Λάρισας Β. Αλεξανδρίδου