Ειδήσεις

Αγορά αυτοκινούμενου πλυντηρίου κάδων από το Δ. Κιλελέρ


Αυτοκινούμενο πλυντήριο κάδων απορριμμάτων αγόρασε με ιδίους πόρους ο Δήμος Κιλελέρ. Στη διαδικασία της παράδοσης του καδοπληντυρίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλοςο οποίος δήλωσε ότι «η εξοικονόμηση χρημάτων για την αγορά του συγκεκριμένου οχήματος επιτευχθείαπό τη μείωση του κόστους πλύσης των κάδων και την ορθότερη διαχείριση του κόστους αποκομιδής των σκουπιδιών, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας της δημοτικής αρχής. Είναι βέβαιο ότι την αγορά του καδοπληντυρίουο Δήμος Κιλελέρ θα μειώσει κι άλλοτο μέχρι σήμερα κόστος πλύσης των κάδων επιτυγχάνοντας παράλληλα ποιοτικότερο αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών του». Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι έχει δρομολογηθεί η αγορά ενός γκρέιντερ και δύο φορτηγών τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στα χωριά του Δήμου.

Το αυτοκινούμενο πλυντήριο ψυχρού και θερμού νερού, είναι εφοδιασμένο με δύο πετρελαιοκινητήρες και χωριστό καυστήρα.  Διαθέτει χωρητικότητα 6.000 λίτρων καθαρού νερού, υδατοστεγή θάλαμο εσωτερικής και εξωτερικής πλύσης κάδων  όγκου έως 1300 λίτρων όπως και ακροφύσιακαι εκτοξευτήρες νερού υψηλής πίεσης για πλύση πεζοδρομίων, ρείθρων και οδοστρωμάτων.  Στο καδοπληντύριουπάρχει σύστημα παροχής νερού με φυσική ροή για πότισμα φυτών. Ο χειρισμός των κάδων γίνεται με υδραυλικό σύστημα που ελέγχεται από διάταξη αυτοματισμού πλήρως παραμετροποιήσιμη η οποία συντονίζει τις λειτουργίες των αντλιών, βαλβίδων, εμβόλων και μηχανισμών. Υπάρχουν επίσης χειριστήρια τόσο στην καμπίνα οδήγησης όσο και δίπλα στο θάλαμο πλύσης. Πέραν του οδηγού, υπάρχουν θέσεις για δύο συνοδηγούς, εντός της καμπίνας, η οποία διαθέτει σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης.

Στην παραλαβή του καδοπληντυρίου ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Ι. Πινάκα, Χ. Τσιχίτας, Κ. Φιλιππούλης και Κ. Χατζηκωνσταντίνου και οι τέωςαντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς, Σ. Σωτηρίου και Χ. Χατζούλης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας του Κραννώνος