Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η σύμβαση 12,1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή οδού Kαράγιωργα, Τεχνικού Τ1 & Οδού Αεροδρομίου»


 Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή οδού Kαράγιωργα, Τεχνικού Τ1 & Οδού Αεροδρομίου». Το έργο είναι προϋπολογισμού 18.634.500,00 € και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 36,23%. Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες δαπάνης ποσού 12.128.068,02 € αφορά την κατασκευή του οδικού τμήματος της αρτηρίας της οδού Καράγιωργα, της παράπλευρης οδού προς τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Λάρισας, μήκους 1.900 μέτρων έκαστη, την ανακατασκευή τμήματος των οδών Αεροδρομίου και Γεωργιάδου, μήκους 700 μέτρων, την κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή της γέφυρας Τ1, συνολικού μήκους 60,50 m, με την εκτέλεση των απαραιτήτων Χωματουργικών εργασιών και Εργασιών Οδοστρωσίας, Τεχνικών Έργων, Ασφαλτικών, Σήμανσης – Ασφάλισης, Πρασίνου, Οδικής Σηματοδότησης και Οδικού Ηλεκτροφωτισμού.

          Σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής ξεκινά η κατασκευή ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης χρησιμότητας που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Το σύγχρονο αυτό έργο θα αποφορτίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο του κέντρου της Λάρισας, με παράκαμψη της βορειο-δυτικής εισόδου της πόλης, σύνδεση με τον Δακτύλιο, τρεις ισόπεδους κόμβους και γέφυρα μήκους 60 μέτρων. Σε όλο το μήκος του έργου θα υπάρξει ηλεκτροφωτισμός, φανάρια όπου απαιτείται, ενώ η όλη κατασκευή θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή προσθέτοντας ασφάλεια και ευελιξία στις μετακινήσεις».

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ωρίμαση αυτού του έργου, ιδιαίτερα δε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί συντομότερα από την προθεσμία περαίωσης, που είναι 36 μήνες, εάν βέβαια υπάρξει και η αντίστοιχη απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης. Σημείωσε δε το γεγονός ότι οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουν κηρυχθεί ώστε να είναι απρόσκοπτη η κατασκευή του.

Αναλυτικότερα, τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της οδού Καράγιωργα, δίπλα στο υφιστάμενο αντιπλημμυρικό ανάχωμα της συνοικίας Νέας Σμύρνης, ώστε να επιτυγχάνεται η βόρειο-δυτική παράκαμψη της πόλεως Λάρισας. Η σύνδεση με τον εσωτερικό Δακτύλιο Πόλεως Λάρισας γίνεται με διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στον οποίο θα συμβάλλει και η οδός Αεροδρομίου με απόκλιση του άξονα της από την υφιστάμενη κατάσταση. Στο έργο περιλαμβάνεται και η ανακατασκευή της οδού Αεροδρομίου και Γεωργιάδου έως το ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Για τη σύνδεση της οδού Καράγιωργα με το νέο ισόπεδο κυκλικό κόμβο, θα απαιτηθεί η κατασκευή γέφυρας, μήκους 60,50 m, η οποία θα γεφυρώνει την υφιστάμενη τάφρο Τ1.

          Εκτός από την κατασκευή του ισόπεδου κυκλικού κόμβου, περιλαμβάνεται και η κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων. Του πρώτου στην έξοδο της οδού Καράγιωργα επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, του δεύτερου στην διασταύρωση της οδού Καράγιωργα με την οδό Αρτεμισίου και του τρίτου στη συμβολή των οδών Αεροδρομίου και Γεωργιάδου.

          Με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να κατασκευαστεί και η παράπλευρη οδός προς τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Περιλαμβάνονται επίσης ο ηλεκτροφωτισμός των προβλεπόμενων ισόπεδων κόμβων, όλου του μήκους των οδών Γεωργιάδου, Αεροδρομίου και Καράγιωργα που πρόκειται να κατασκευαστούν και ανακατασκευαστούν, καθώς και η φωτεινή σηματοδότηση των απλών ισόπεδων και του κυκλικού ισόπεδου κόμβου.

          Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν: η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο γενικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης, ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.» κ. Αθανάσιος Σανίδας.

Προηγούμενο άρθρο Αιμοδοσία στους Γόννους
Επόμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τους υποψηφίους για τις εκλογές του Επιμελητηρίου κ.κ. Σ. Γιαννακόπουλο και Δ. Αδάμ