Πρωτοσέλιδο

Αποκατάσταση τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Λάρισας


Στην βελτίωση τεχνικών έργων που βρίσκονται σε οδούς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «αποκατάσταση ασφάλειας μικρών τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Λάρισας», προϋπολογισμού 210.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.)

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένουμε προσηλωμένου στους στόχους μας να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα χρήσιμα έργα που βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την παρούσα εργολαβία, θα εκτελεστούν εργασίες επισκευής τεχνικών με τα απαραίτητα συνοδά τους έργα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε εργασίες άρσης καταπτώσεων , καθαρισμού-μόρφωσης τάφρου ερείσματος

α) σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών του οδικού δικτύου, σε περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί εκτεταμένες αστοχίες και φθορές και χρήζουν άμεσης παρέμβασης ή επέκταση και σε

β) σε εργασίες κατασκευής συνοδών έργων (χωματουργικά, ασφαλτικά, σήμανση και ασφάλεια.

Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην οικεία Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών