Ειδήσεις

Mε τον Σύλλογο Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμών Γεωργικών Φαρμάκων ο Β. Κόκκαλης


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλειος Κόκκαλης, συναντήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμών Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μαυρουδής Μαυρίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Νούλας και τα μέλη κ.κ. Τραϊανός και Γεώργιος Σιαρένος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον Σύλλογο και συζητήθηκε η πορεία επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Πρόκειται για τον έλεγχο της λειτουργικής κατάστασης που έχουν τα ήδη χρησιμοποιούμενα από τους αγρότες ψεκαστικά, όπως προβλέπεται από το νόμο 4036/2012.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι με τη θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας σχεδιάζεται η υποχρεωτική αναγραφή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση του κωδικού «sticker» του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει από το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2019. Ο Β. Κόκκαλης, επεσήμανε τα οφέλη των αγροτών από την επιθεώρηση του εξοπλισμού τους και κυρίως τη μείωση του κόστους εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, έως και 30% ανά ψεκασμό. Ταυτόχρονα βελτιώνεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, μειώνεται ο κίνδυνος ύπαρξης υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στα παραγόμενα προϊόντα και προστατεύεται το περιβάλλον.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα απάτης
Επόμενο άρθρο Παραδόθηκε το έργο ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου