Ειδήσεις

Μάξιμος: Το πλεόνασμα από υπερφορολόγηση και στάση πληρωμών


Με τα Σκόπια «δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία λύση που θα έχει μέσα το σπέρμα του αλυτρωτισμού, που τόσα χρόνια τροφοδοτείται από την άλλη πλευρά. Μπορεί όντως με κινήσεις καλής θέλησης να φανούν ότι κάνουν πίσω. Να πετύχουν το στόχο τους, που είναι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, και να τα ξαναφέρουν. Χρειαζόμαστε μια καθαρή λύση, ένα όνομα για όλα, με αλλαγή στο σύνταγμα. Η κυβέρνηση ας φέρει την πρότασή της. Αν ο κυβερνητικός εταίρος, ο κ. Καμμένος, δεν συμμερίζεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης». Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την κυοφορούμενη λύση στο Σκοπιανό (στο ΔΕΛΤΙΟ Ειδήσεων του ASTRA-TV και στον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο).

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «όλο αυτό το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση, ότι το υπερπλεόνασμα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παροχές,να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα, αποδεικνύεται ότι ήταν μια πομφόλυγα. Το υπερπλεόνασμα βασίστηκε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης που φθάνει στα όρια της εξαθλίωσης, στη στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου προς κάθε οφειλέτη του ελληνικού δημοσίου, που τα στερούνπάλι από την ελληνική οικονομία, και στη δραστική περικοπή των δημοσίων επενδύσεων».

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι το 2018 θα «είναι μια χρονιά που έχει δύσκολα μέτρα, καθώς σε 140.000 συνταξιούχους κόβεται το ΕΚΑΣ, καταργείται η έκπτωση στις ιατρικές δαπάνες, το επίδομα θέρμανσης από 200 εκ. που ήταν στη δική μας διακυβέρνηση, έχει πάει στα 47 εκατομμύρια. Έχουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Το αφήγημα του κ. Τσίπρα δεν έχει στόχο να κερδίσουν εκλογές. Έχουν αντιληφθεί ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ότι τις εκλογές θα τις χάσουν. Η στόχευσή τους είναι να έχει τέτοια εκλογική επιρροή που στις μεθεπόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, δεν θα περιθωριοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα δυσκολέψει την επόμενη μέρα της ΝΔ».

Ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε το ερώτημα «γιατί άντεξε η ΝΔ παρά τον ορυμαγδό και παραμένει βασικός πυλώνας σταθερότητας της πολιτικής ζωής; Γιατί όσοι την ψηφίζουν αλλά και όσοι δεν την ψηφίζουν ξέρουν ότι αυτή η παράταξη βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν λέω ότι δεν κάναμε λάθη. Κάναμε και τα πληρώσαμε και βαρύτερα απ’ ότι θα έπρεπε. Αλλά οι πολίτες ξέρουν ότι μετά τον Β´ παγκόσμιο πόλεμο, στον εμφύλιο, αυτή η παράταξη ήταν στη σωστή πλευρά και κράτησε την Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο, και δεν περάσαμε την δοκιμασία του κομουνισμού. Ξέρουν ότι η παράταξη αυτή έκανε το οικονομικό θαύμα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την δεκαετία του ’50 και ’60, όταν η Ελλάδα είχε ρυθμούς ανάπτυξης δεύτερη στον κόσμο μετά την Ιαπωνία. Ξέρουν ότι αυτή η παράταξη έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ, κόντρα στον λαϊκισμό της εποχής του ‘‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’’. Ξέρουν ότι αυτή η παράταξη λέει τα μεγάλα ΌΧΙ, όπως είπε ο Κώστας ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, βάζοντας βέτο στα Σκόπια».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα για την Νέα Χρονιά 2018 του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα
Επόμενο άρθρο Συλλεκτικό γραμματόσημο για τα 20 χρόνια μνημείου αγρότη στο Κιλελέρ