Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Ταλαιπωρία και επιβάρυνση η αύξηση των τελών


Τον έντονο προβληματισμό του για την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζει, ταλαιπωρία και επιβάρυνση που θα επιφέρει στους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για την αύξηση των τελών και την κατάργηση των 394 άμισθων υποθηκοφυλακείων εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε δήλωσή του για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας«Σύσταση του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», ο κ. Κ. Αγοραστός υπογραμμίζει:

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε ταχθεί υπέρ της διατήρησης των άμισθων υποθηκοφυλακείων τουλάχιστον έως ότου δημιουργηθεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε η πρόσβαση σ’ αυτά να γίνεται ηλεκτρονικά κι όχι με τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, κι εμμένουμε στη θέση μας αυτή».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισημαίνει παράλληλα ότι «η εφαρμογή των διατάξεων του σχεδίου νόμου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία και επιβάρυνση των πολιτών αφ’ ενός επειδή αυξάνονται τα πάγια και αναλογικά τέλη και δικαιώματα που προβλέπεται να καταβάλλονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου κι αφ’ ετέρου επειδή θα αναγκάζονται να μετακινούνται στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου θα λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα Κτηματολογικών Γραφείων αντίστοιχα.Η πίεση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη για μια σειρά επαγγελματιών (όπως μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, λογιστές) που έχουν απομείνει να δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια κι ασχολούνται με θέματα ακινήτων σε τακτική βάση», σημειώνει.

Προηγούμενο άρθρο Πληρωμές για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση και προστασία πληθυσμού μέσω συστάσεων και μέτρων προφύλαξης