Ειδήσεις

Τοποθετήθηκε η πρώτη εγκατάσταση αποσυμπίεσης πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στον Τύρναβο Θεσσαλίας


Ο πρώτος αποσυμπιεστής φυσικού αερίου στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε για την τροφοδότηση του Τυρνάβου από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ Λεωνίδας Μπακούρας μαζί με στελέχη της εταιρείας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ Παναγιώτη Σαρχώση, ώστε να επιβεβαιώσουν την εξέλιξη των εργασιών τροφοδότησης του Τυρνάβου με την πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδο, του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Οι εργασίες κατασκευής 5,9 χιλιομέτρων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, όπως είχε προβλεφθεί ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριοτου 2017. ΗΕΔΑ ΘΕΣΣ, ξεκίνησε τις εργασίες και εγκατέστησε τον αποσυμπιεστή φυσικού αερίου (CNG).

Οι εργασίες που αφορούν την εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθούν από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντός του Ιανουαρίου του 2018. Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στις απομακρυσμένες από το δίκτυο περιοχές.

Αμέσως μετά, ο κ Μπακούρας και ο κ. Σαρχώσης μετέβησαν στο δημαρχείο Τυρνάβου όπου και πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης για τα πρώτα 11 δημοτικά κτήρια του Τυρνάβου τα οποία θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, ανέφερε ότι η σύνδεση των Δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον. Επιπλέον συμπλήρωσε, ότι η έλευση του φυσικού αερίου στον Τύρναβο θα δώσει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής να επωφεληθούν από ένα οικονομικότερο και οικολογικότερο καύσιμο. Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η εγκατάσταση του αποσυμπιεστή φυσικού αερίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την τροφοδότηση της πόλης του Τυρνάβου.

 

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Επιπλέον, ο κ Μπακούρας και στελέχη της εταιρείας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου Ν. στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου. Μέσα στο Δεκέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου και ολοκληρώθηκε τμήμα της αρχικής όδευσης. Στις αρχές του έτους 2018 θα ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του βασικού σχεδιασμού και προβλέπεται  εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 και μετά την εγκατάσταση του αποσυμπιεστή, να τροφοδοτηθεί το δίκτυο διανομής έτσι ώστε οι καταναλωτές να επωφεληθούν της χρήσης φυσικού αερίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι πυροσβέστες τίμησαν τους Προστάτες τους
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας