Ειδήσεις

Ομιλία Χρ. Κέλλα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό


«Τρίτος προϋπολογισμός λιτότητας και αφαίμαξης των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών. Με ποια  μαγική συνταγή;  1,9 δις επιπλέον μέτρα.

Περικοπή συντάξεων, περικοπή ή και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και αύξηση φόρων.

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για  τη νέα χρονιά;

Μείωση του ΕΚΑΣ 238 εκ.

Κατάργηση της έκπτωσης για ιατρικές δαπάνες, 121 εκ. ευρώ.

Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, 59 εκ. €.

Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, 50 εκ. €.

Μείωση του επιδόματος θέρμανσης, 58 εκ. €.

“Πάγωμα” συντάξεων, 328 εκ.€.

Περικοπές στο μισθολόγιο για 150 χιλιάδες ένστολους.

Κατάργηση επιδομάτων για όσους δικαιούνται ΚΕΑ».

Με τα λόγια αυτά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας έκανε λόγο για «τη μνημονιακότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο», δίνοντας το στίγμα της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας για τα πλεονάσματα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, ο Λαρισαίος πολιτικός αναρωτήθηκε, «πώς έχουμε πλεόνασμα, όταν είχατε εκτιμήσει ανάπτυξη για το 2017 2,7% και αναμένεται να κλείσει στο 1,4%, ενώ προβλέπετε για το 2018 ανάπτυξη 2,5%, την στιγμή που όλες σας οι προβλέψεις αναθεωρούνται προς τα κάτω;

Από πού λοιπόν προέρχονται κύριοι της Κυβέρνησης αυτά τα θηριώδη πλεονάσματα;», για να τονίσει στη συνέχεια πως όλα αυτά προέρχονται από την «θηριώδη αφαίμαξη των οικονομιών της κάθε ελληνικής οικογένειας αφενός κ από την μη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από την άλλη».

Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας ο κ. Κέλλας υποστήριξε πως «η Παιδεία βιώνει μέρες θλιβερής οπισθοδρόμησης, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα γίνει ούτε με το “Νέο Λύκειο”, ούτε με τις Πανελλαδικές.

Τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε άσυλα ανομίας, τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ ξεκίνησαν να λειτουργούν μόλις το Νοέμβριο», ενώ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, μίλησε για “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”, αφού «η μπαχαλοποίηση που έχει επέλθει στην εκπαίδευση, τα διώχνει από τα ελληνικά σχολεία».

Αναφερόμενος σε θέματα Υγείας, έκανε λόγο για “υποστελέχωση” και “υποχρηματοδότηση”, αναδεικνύοντας συγχρόνως το ζήτημα που προέκυψε με τις αναβολές χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εξαιτίας της μετακίνησης Αναισθησιολόγων σε άλλα Νοσοκομεία.

Μιλώντας για τον αγροτικό τομέα υποστήριξε πως «η υπερφορολόγηση ερημώνει τα χωριά με την ύπαιθρο να εγκαταλείπεται», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον ΕΦΚ στο κρασί λέγοντας πως «τρεις  φορές φέτος έχει εξαγγελθεί η κατάργηση του φόρου στο κρασί και τώρα ο Πρωθυπουργός λέει, ότι μελετάται η μείωση του», απευθυνόμενος δε, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπέβαλλε το ερώτημα, «πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος Δάσωσης Γαιών που είναι απλήρωτοι από το 2015».

Σχετικά με τους πολύτεκνους, ο κ. Κέλλας τόνισε χαρακτηριστικά πως «πολύτεκνοι δεν δικαιούνται το ΚΕΑ γιατί υπάγονται σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης επειδή διαθέτουν αυτοκίνητο 1929cc.

Που θα  βάλουν τα παιδιά τους; Σε ποδήλατα;

Για να μην αναφερθώ και στο τσεκούρι που πέφτει με τα νέα οικογενειακά επιδόματα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Δημογραφικό πρόβλημα, δεν υφίσταται για εσάς;».

«Έχετε αλλεργία με την αξιοκρατία, τον ανταγωνισμό, την επιβράβευση κάθε πετυχημένης προσπάθειας.

Θέλετε εξίσωση  προς τα κάτω, κρατώντας με τον τρόπο αυτό τη χώρα όμηρο.

Η πραγματική έξοδος από τα μνημόνια προϋποθέτει τον ακριβώς αντίθετο δρόμο:

Τον δρόμο των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

Τον δρόμο της πολιτικής αλλαγής.

Τον δρόμο που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας υπογράψει, ήδη, τη συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες.

Η χώρα δεν αντέχει άλλο τις παρανοϊκές πολιτικές της λιτότητας και της υπεροφορολόγησης.

Οι πολίτες δεν έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω.

Δεν μπορούν.

Αυτό που θέλουν είναι η ελπίδα και αυτό ακριβώς είναι που φέρνει στον τόπο η πρόταση της ΝΔ.

Πολύ σύντομα θα το αντιληφθείτε κι εσείς», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος από Γερμανία: Επενδύσεις, γερμανικά τρακτέρ, φέτα και τσίπουρο
Επόμενο άρθρο Πληρωμή δικαιούχων της Διατήρησης απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων