Ειδήσεις

Επίσκεψη της ENI gaseluce S.p.A στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και στη Θεσσαλονίκη


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENI gaseluce S.p.A., κ. Alberto Chiarini συνοδευόμενος από τον κ. Pietro Galizzi (Head of Legal and Regulatory Affairs), επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε συναντήσεις με τη Διοίκηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) και Τοπικούς Φορείς της πόλης.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Chiariniκαι ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την ανάπτυξη του δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και η άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την υψηλή ικανοποίηση και την αποδοχή των καταναλωτών φυσικού αερίου στην περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ.Μ. με χρηματοδότηση των έργων κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου ύψους 15 εκατ. € από ευρωπαϊκά προγράμματα.Από την πλευρά του ο κ. Chiarini, αναφέρθηκεστο επενδυτικό πλάνο που έχει καταρτίσει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου και τη διεύρυνση του αριθμού των συνδέσεων των καταναλωτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κ.Μ.στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Chiarini και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Μπακούρας μετείχαν σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη.

Ο κ. Chiarini, τόνισε την υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης το οποίο εξυπηρετεί το 72% του πληθυσμού και υπογράμμισε τη δέσμευση του μετόχου ENI gas e luceS.p.A. για τη συνέχιση των επενδύσεων μέσω της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στηρίζοντας την αγορά, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης από την πλευρά του, τόνισε την αμοιβαία συνεργασία των πλευρών και την υποστήριξη του Δήμου στις επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα έργα επέκτασης του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης από τη χρήση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.Παράλληλα τόνισε, ότι παρά το γεγονός ότι οι εργασίες κατασκευής του Δικτύου Διανομής ενδέχεται να δημιουργούν μικρή όχληση, με την ολοκλήρωση των επεμβάσεων φέρνουν τα αποτελέσματα που ωφελούν μακροχρόνια τους καταναλωτές.

Στη συνέχεια, στα γραφεία της Έδρας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Θεσσαλονίκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENI gaseluce S.p.A.κ. Chiarini σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βενέτη Μπούρα, τον Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα και την ομάδα Διοίκησης της Εταιρείας, συζήτησε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Εταιρείας, καθώς και το επενδυτικό πλάνο για την περίοδο 2018-2022, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη της ENI gaseluce S.p.A.στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και στην ελληνική αγορά, με γνώμονα τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Ύμνοι της Γέννησης από το Χθες στο Σήμερα
Επόμενο άρθρο Πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την Παλαιστίνη