Ειδήσεις

Μάξιμος: Ακυρώνονται χειρουργεία και Ιατρείο Πόνου


Αν θα επαναστελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ώστε να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία και αν αληθεύουν οι καταγγελίες για μη πληρωμή του ιατρικού προσωπικού του εν λόγω Νοσοκομείου από τον Οκτώβριο, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Όπως τονίζει ο Θεσσαλός πολιτικός «η κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας έχει δραματικά επιδεινωθεί. Παντού διαπιστώνονται τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και αναλώσιμα υλικά. Η διαπίστωση αυτή συνιστά πλέον κοινό τόπο για όσους έρχονται σε επαφή για οποιονδήποτε λόγο με κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα. Ωστόσο, ενίοτε, η κατάσταση επιδεινώνεται με αποφάσεις των Διοικήσεων».

«Πρόσφατο κρούσμα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρακόπουλος, «καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, από το οποίο μετακινήθηκαν αναισθησιολόγοι σε άλλα περιφερειακά Νοσοκομεία, με αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Στη συγκεκριμένη καταγγελία προβαίνουν οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ και Ιατρών ΕΣΥ του Π.Ν. Λάρισας σε κοινή ανακοίνωσή τους προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα ‘‘Ελευθερία’’ (13.12.17). Όπως είναι γνωστό, το Π.Ν. Λάρισας παρέχει τριτοβάθμια περίθαλψη για τους κατοίκους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, και ως εκ τούτου μεταφέρονται εκεί ασθενείς από περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Παρ’ όλα αυτά, από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, ιδιαίτερα της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ‘‘μετακινήθηκαν αιφνιδίως και επικουρικοί ιατροί της παραπάνω κλινικής που αφενός μένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο και αφετέρου η πρόσληψη και η ανανέωση των συμβάσεών τους έγινε για κάλυψη πάγιων αναγκών της εδώ ήδη αποδυναμωμένης κλινικής’’».

Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει αναφέροντας την καταγγελία των γιατρών του Π.Ν.Λ., ότι, λόγω των μετακινήσεων των αναισθησιολόγων, ακυρώθηκε και το ιατρείο Πόνου, που προσέρχονται ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου, αλλά και προγραμματισμένα περιστατικά που έφερε το κλείσιμο της χειρουργικής αίθουσας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας βραβεύει μαθητές
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Καινοτομία και Ένοπλες Δυνάμεις