Ειδήσεις

Μάξιμος: Λίγο έλλειψε να εκτροχιάσετε τη χώρα από τις ευρωπαϊκές ράγες


«Για εμάς, για τον ευρωπαϊκό δρόμο δεν υπάρχουν ήξεις αφήξεις. Παραμένουμε σταθεροί στη γραμμή που χάραξε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής πολλές δεκαετίες πριν: Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Και πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των διεργασιών, ώστε υπερνικώντας τα τεράστια προβλήματα που έχουν επισωρεύσει οι χρόνιες παθογένειες και εμμονές, να συντονίσουμε το βήμα μας με τις πρωτοπόρες ευρωπαϊκές χώρες». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ με θέμα: «Συμμετοχή της Ελλάδας στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι κοινός τόπος πλέον η διαπίστωση πως η ΕΕ, το μεγάλο αυτό ιστορικό πείραμα που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια δύο παγκοσμίων πολέμων με σκοπό τη διαρκή ευημερία και την ειρήνη στους λαούς της Ευρώπης, βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Τα προηγούμενα χρόνια, έως και πρόσφατα, παρακολουθήσαμε τα απειλητικά σημάδια της αποσύνθεσης και την υποχώρηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών προς την Ένωση και τους θεσμούς της. Κατέστη φανερό ότι ή η Ευρώπη θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα σε μεγαλύτερη εμβάθυνση με αναδιάταξη των στόχων της ή θα συνεχίσει την οδό της παρακμής, με άδηλο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, η αφύπνιση δυνάμεων και προσωπικοτήτων όπως ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ και ο Πρόεδρος Μακρόν, που θέτουν μετ’ επιτάσεως το αίτημα της αναμόρφωσης της ΕΕ, έρχονται την κατάλληλη στιγμή».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «για την Ελλάδα η συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και η συμβολή της στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού μέλλοντος είναι απλώς μονόδρομος. Αυτό αποδείχθηκε, αλλά από την ανάποδη, κατά την καταστροφική περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015, τότε που ο ανεύθυνος πολιτικός λόγος από τους επιγόνους του πάλαι ποτέ “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” λίγο έλειψε να εκτροχιάσει τη χώρα από τις ευρωπαϊκές ράγες. Το ποια θα ήταν η εξέλιξη το παραδέχονται σήμερα ακόμα και όσοι με αυταπάτες τότε είχαν σηκώσει παντιέρα, τουλάχιστον λεκτικά, για άλλα λιμάνια. Προφανώς θα είχαμε βουλιάξει στο οικονομικό και κοινωνικό χάος».

 

Ρεσιτάλ ψεύδους

Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «το ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας και ψεύδους συνεχίζεται χωρίς ίχνος τσίπας. Ακούμε έκπληκτοι τον κ. Τσίπρα να επαινεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί βγήκε η Κύπρος από το μνημόνιο και να λέει ότι οσονούπω θα τους ακολουθήσουμε και εμείς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί αντιμνημονιακοί συγγενείς ξόρκιζαν το κυπριακό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ή όταν ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στην Πορτογαλία, μια ακόμη χώρα που βγήκε από τη μέγγενη των μνημονίων -γιατί δεν είχε εκεί ΣΥΡΙΖΑ-, ακούμε επίσης να τους συγχαίρει, την ίδια ώρα που η Κυβέρνησή του τσεκουρώνει επιδόματα, που σφαγιάζει συντάξεις και μισθούς, ενώ παίρνουν μπρος οι πλειστηριασμοί σπιτιών, στο άκουσμα των οποίων κάποτε σκίζατε τα ιμάτιά σας για να μην τα πάρουν οι τράπεζες. Φτάσαμε στο σημείο πρώην υπουργός σας να λέει ότι φταίει η ΝΔ που δεν προχώρησε τους πλειστηριασμούς και έβγαζε αποφάσεις προστασίας της κατοικίας. Εδώ πια σηκώνουμε τα χέρια. Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τους συνειρμούς. Φεύγουμε από την πολιτική και εισερχόμαστε στα χωράφια της ψυχοπαθολογίας».

 

Προηγούμενο άρθρο Πικετοφορία οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας