Ειδήσεις

Ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας στη Θεσσαλονίκη


Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας το προηγούμενο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, όπου συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θέρμης στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού μορφωτικού συλλόγου Ν. Ραιδεστού «Βισάνθη». Την εξαιρετική διοργάνωση πραγματοποίησε η χορωδία «Βισάνθη» με την αιγίδα του Δήμου Θέρμης στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θέρμης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου συναντήθηκαν έξι αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, δήμου Θερμαϊκού, Πάτρα, Ορεστιάδα, Ελασσόνα. Ν. Ραιδεστός). Οι 250 περίπου χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης σε μια γιορτή του πολιτισμού και του χορωδιακού τραγουδιού.

Η μικτή χορωδία musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασε ένα σύντομο και ευχάριστο ρεπερτόριο με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού. Απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της τόσο από τους χορωδούς, όσο και από τους μαέστρους των υπολοίπων συνόλων. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται όλα τα χορωδιακά σύνολα του μουσικού συλλόγου Ελασσόνας (προκαταρκτικό, παιδικό – νεανικό και μικτό τμήμα) για την μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας καθώς και για τις επικείμενες εμφανίσεις στη Λευκή Νύχτα του εμπορικού συλλόγου και στο «Πάρκο των Ευχών» στην πόλη της Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Χρ. Κέλλα για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία