Ειδήσεις

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με νέους από το εξωτερικό


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ.

ToYouthnetHellas (Δίκτυο Νέων Ελλάδας) σε συνεργασία με τον Ιταλικό οργανισμό Forme και τον Ισπανικό οργανισμό Ticket2Europe διοργανώνει Ανταλλαγή Νέων (Εrasmus + Νεολαία, Βασική Δράση 1) με τίτλο “Echoesofpastwars” (κωδικός: 2017- 2- EL02 -KA105 – 003358).

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, οι νέοι που συμμετέχουν από αυτές τις τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία), θα συναντηθούν με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, για να ενημερωθούν για τη δράση τους. Οι νέοι αρχικά, θα βιώσουν από κοντά το έργο των Ενεργών Πολιτών, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη δράση τους «Διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες» που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Στη συνέχεια το απόγευμα στις 7:30, στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Παναγούλη 37) θα γίνει εκτενέστερη παρουσίαση του συνολικού έργου των Εν.Πο.Λ., θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από παρόμοιες καταστάσεις εσωτερικής κρίσης, που έχουν περάσει στο παρελθόν και οι τρείς λαοί, θα παρουσιαστούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα των τριών χωρών και θα γνωριστούν καλύτερα μέσα από μία χαλαρή συζήτηση, γευόμενοι εδέσματα και από τις τρεις χώρες στον συμμετοχικό μπουφέ που θα στηθεί με την συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων. Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι και το κεντρικό ζητούμενο του κινήματος των Ενεργών Πολιτών, οι νέοι του προγράμματος θα προσφέρουν στο Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., τρόφιμα για τις 110 άπορες οικογένειες που στηρίζουν.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει, αρκεί να φέρει κάποιο παραδοσιακό έδεσμα ή ποτό, που θα μοιραστεί μαζί με τα άλλα εδέσματα στους παραβρισκόμενους.

Προηγούμενο άρθρο Εξετάσεις της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειριστών μηχανημάτων έργου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου