Ειδήσεις

Κοινή ανταπάντηση της αντιπολίτευσης στον Δ. Λαρισαίων


Το  Πάρκο Ευχών δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας  .Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα … Η συστηματική υποκρισία του Δήμαρχου είναι χειρότερη και από τον λαϊκισμό. Μπορεί να χειραγωγεί την δημοτική του ομάδα , χρησιμοποιώντας την ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις<πονηρές>και αδιαφανείς  απευθείας αναθέσεις που αποφασίζει ο ίδιος και μια μικρήομάδαγύρω από αυτόν , αλλά την αντιπολίτευση , τον ενημερώνουμε , ότι δεν μπορεί και δεν θα την χειραγωγήσει .

Ο κ. Καλογιάννης για άλλη μια φορά κατάφερε να διχάσει .

Εμείς ως αντιπολίτευση ,  είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία  από όπου και αν προέρχεται,  αλλά και να σταθούμε απέναντι σε κάθε <σκανδαλώδη> διαδικασία της δημοτικής αρχής . Οι πολίτες   ζητούν λύσεις στα πολλά και σημαντικά προβλήματά τους .Εμείς είμαστε εδώ να εργαστούμε  από κοινούπρος αυτή  την κατεύθυνση.

Ο σωστός και έγκαιροςπρογραμματισμός ενός έργου ή μιας δράσης είναι αυτός όμως που μπορεί να διασφαλίσει, με εντιμότητα , την ολοκλήρωση και σωστήλειτουργίαοποιουδήποτεέργου . Έννοιες όμως άγνωστες στην δημοτικήαρχή, αφού τους …αιφνιδίασανακόμη  και τα  Χριστούγεννα !

Η επιτυχία του εγχειρήματος του Πάρκου των Ευχών – το οποίο όλοι επιθυμούμε και ψηφίσαμε – δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας , δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για <υπόγειες διαδρομές> . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ο κ. Καλογιάννηςκαι οι συνεργάτες του , είναι πλέον ορατό σε όλους , ότι ή μένουν άπρακτοι παρακολουθώντας απλώς τα προβλήματα της πόλης ή προσπαθούν την <τελευταίαστιγμή> με…αδιαφανείς και ύποπτεςδιαδικασίες  . Τι εννοούμε ? Τρία χρόνια εξαγγέλλουν τα <μεγάλα έργα > στην πόλη , λένε τώρα ότι θα ξεκινήσουν του χρόνου , ενώ  του παραχρόνου τελειώνει η θητεία τους … Τρία χρόνια λένε ότι θα νοικοκυρέψουν την Λάρισα …όμως οι δρόμοι της Λάρισας μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα…αγώνες ανωμάλου δρόμου !  Αποφασίσανε να λειτουργήσουν το Πάρκο Ευχών αλλά ..μπερδέψανε την ημερομηνία των Χριστουγέννων και …<αναγκαστικά >κάνουν «σκανδαλώδειςευνοϊκές»αναθέσεις για να προλάβουν !!

Τώραο Δήμαρχος βλέπει και τα …φαντάσματα των Χριστουγέννων δηλώνοντας ότι εμείς<<επιχειρούμε να ναρκοθετήσουμε την προσπάθεια>> . Ας ασχοληθεί με την ,  υποδιάλυση,  παράταξη του και ας αφήσει τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Ο κ. Καλογιάννηςκαταλαβαίνοντας ότι έχειχάσει την ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της πόληςκαταφεύγει σε εντυπωσιασμούς καιαναθέσεις .

Οι <χειραγωγημένες>αναθέσεις , όποιουποσού , αποτελούνπλέον , το πολιτικόστίγμα τουκ. Καλογιάννη . Η  δε ενδεχόμενηδιασύνδεση του  με επιχειρηματικά συμφέρονταπροβάλλει στον ορίζοντα και εγείρει πολλά ερωτηματικά που πιθανόν χρήζουν και περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, μήπως οι αόριστες κατηγορίες «λάσπη» περί «αναθέσεων σε 4 αδελφέςεταιρείες» που εκτόξευε ως αντιπολίτευση ο κ. Καλογιάννηςκαι τις «μάζευε» μετά  μπροστά στον ανακριτή, μετατράπηκαν τελικά σε αποκλειστικά δικό του «εργαλείο» μαζικών απευθείας  αναθέσεων και τώρα που αποκαλύπτεται χάνει την ψυχραιμία του;

 

Μερικές επισημάνσεις προς τον κ. Δήμαρχο :

  1. Φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι –η αντιπολίτευση,το χιόνι , οι πολίτες η ημερομηνία των Χριστουγέννων ,  οι “αόρατες δυνάμεις”! Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο , τον Δήμαρχο . Λες και δεν είναι  αυτός Δήμαρχος . Το όποιο  δικό του έργο και τις όποιες δικές του παραλήψεις κρίνουν  οι πολίτες και η αντιπολίτευση. Η έννοια της αυτοκριτικής του είναι τελείως άγνωστη.
  2. Από όσα ο ίδιος ομολογεί, έσυρε τη δημοτική του παράταξη να στηρίξει την <πονηρή>διαδικασίααπευθείαςανάθεσηςεκμίσθωσης του Λουνα Παρκ και του Παγοδρομίουεπειδή δεν προγραμμάτισανπότε είναι τα Χριστούγεννα ! και μετα του φταίει η αντιπολίτευση που καταγγέλλει όλα αυτά αλλά και κάποιοιδικοί του που καταψήφισαν.
  3. Αναφέρειστην ανακοίνωσή του ότι <<οι όροι της εκμίσθωσης ήταν σαφέστατα συμφέροντες για τον Δήμο , με τίμημα μεγαλύτερο της δημοπρασίας …>> . Υπενθυμίζουμε : με την δημοπρασία ο Δήμος θα εισέπραττε 105.000ευρω ενώ με την απευθείας εκμίσθωση που επιλέχθηκε 70.000 ευρώ ! Από πότε το ποσό των  000 είναι μεγαλύτερο από το ποσό των 105.000ευρω ?
  4. Υποστηρίζει , ότι μέλημα της δημοτικής αρχής  είναι η στήριξη των Λαρισαίων επαγγελματιών .

Αληθεύει ότι  ενώ , όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση <<έχουνπραγματοποιηθείτέσσεριςανοικτέςδιαδικασίες  ( διαγωνισμοί και δημοπρασίες )..>>, στον < διαγωνισμό> για την προβολή του Πάρκου η εταιρεία που πήρε μετα από <<δημοπρασία>> την προβολή του Πάρκου με προϋπολογισμό 74.214 ευρωείναι η ίδιαεταιρεία που ,προφανώςτυχαία , πήρε με <<διαγωνισμό>>και την διαφήμιση του ΦεστιβάλΠηνειού ? Είναι Λαρισαϊκή η εταιρεία ? Έχειενδεχομένωςκάποια<σχέση> μεστενό σας συνεργάτη?

  1. Μας <απειλήσατε > στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι  αναθέσεις που γινόταν ( δηλαδή αυτές που ο ίδιος κάνατε ) σε  συγκεκριμένο επιχειρηματία το 2015 και το 2016 για το Παζάρι  θα τις σταματήσετε!Δηλαδή θα σταματήσετε τις αναθέσεις που ο ίδιος κάνατε !!! Και ότι δεν μπορεί ο ίδιος επιχειρηματίας να θέλει να είναι ανάδοχος και στο Πάρκο των Ευχών ! Δηλαδήομολογείτε ότι όλα αυτά τα χρόνιατουδίνατεαναθέσειςαλλά τώρα τέρμα !Θα κάνετε και μήνυση στον εαυτό σας μήπως για όλα αυτά ;  Και αναρωτιόμαστε :Για το Λουνα Παρκ του Παζαριού  του 2018 θα έχουμε ανάδοχο τον επιχειρηματία από το Πάρκο των Ευχών ή θα επιλέξετε κάποιον άλλον …καταγγέλλοντας τον φετινό ..!

Υ.Γ1 .   Ο κ. Καλογιάννης θα έπρεπε να «απολογηθεί» για την τραγωδία που παίζεται επι τρία χρόνια με τίτλο «Θεσσαλικό Θέατρο στο κρεβάτι του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Προκρούστη» και την «ορφάνια» – ακέφαλο από καλλιτεχνικό διευθυντή  με ευθύνη της δημοτικής αρχής  επι δυο  χρόνια σχεδόν!  Γνωρίζει αυτό που ο λαός λέει «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»;

 

Υ.Γ2.ΚύριεΚαλογιάννη , φαίνεται ότι δεν σας  έγινεμάθημα , το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προηγούμενη προσπάθεια σας  , με παράνομες και αδιαφανείς  διαδικασίες, να προσλάβετε στη θεση του γενικούγραμματέα του Δήμου τον στενό σας συνεργάτηκαι κουμπάρο , τον πρώηνγραμματέα  ΣΥΡΙΖΑ Λαρισας κ. Μάνθο Σαρρή . Προκαλέσατε μέχρι και (ν)τροπολογία στην βουλή για να τον προσλάβετε . Τελικώς η εξέλιξη της υπόθεσης σας οδήγησε σε πλήρη αναδίπλωση . Τον ίδιο ζήλο ευχόμαστε να δείχνατε  και για  τα προβλήματα που απασχολούν τους  Λαρισαίους .

 

Κοινή ανακοίνωση-απάντηση  των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, Κ. Τζανακούλη, Εκτ. Νασιώκα και Ντ. Διαμάντου , στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιαννη .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για την μνήμη του αγίου Πορφυρίου στον άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Πλατυκάμπου