Ειδήσεις

Συνάντηση ΕΔ ΘΕΣΣ με Δήμο Θεσσαλονίκης


Το πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, στην οποία παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων κ. Στεργιόπουλος.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ενημερώθηκε από τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τον υψηλό βαθμό κάλυψηςτου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο ανέρχεται σε 305,3 χλμ καλύπτοντας το 76% του οδικού δικτύου,ενώ οι συμβάσεις σύνδεσης των καταναλωτών μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τις 110.000 και το 72% του πληθυσμού του Δήμουχρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πλάνο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την περίοδο 2018-2022, το οποίο προβλέπει την υλοποίηση συνολικών επενδύσεων ύψους €95,6 εκατ. για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απόδοση εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ του μερίσματος των διανεμόμενων της τάξεως των € 3,8 εκατ. που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2006-2016 προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Στεργιόπουλος, τόνισε ότιτα τέλη σύνδεσης έως και το τέλος του 2017 παρέχονται στους καταναλωτέςμε 100% έκπτωση, για όποιον επιθυμεί να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενισχύοντας σημαντικά το κίνητρο για τους καταναλωτές.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκηςκ. Μπουτάρης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χρήση του φυσικού αερίου συμβάλλει με μειωμένους ρύπους στην προστασία του περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης,καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε σύγκριση με άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Παράλληλα, τόνισε τη συμβολή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση, καθώς και περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, οκ. Μπουτάρης, τόνισε την άριστη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου και της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ)κατά τις εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής, με στόχο οι επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο να ελαχιστοποιηθούν με την μικρότερη δυνατή όχληση των καταναλωτών. Αναφέρθηκε επίσης, στη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής για την ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με τη δέσμευση των δύο πλευρών ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η συνεργασία τους σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις τους και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλα θέτει ως στόχο και άλλα ποιεί
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Άστοχα τα κριτήρια μοριοδότησης και ανεπαρκής η χρηματοδότηση της νέας Δράσης κατά της νιτρορύπανσης