Ειδήσεις

Σε εξέλιξη μαθήματα εκμάθησης Η/Υ για την Τρίτη Ηλικία


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα μαθήματα του Προγράμματος Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που διοργανώνουν η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για τα μέλη τους στο πλαίσιο του προγράμματος  «Η Πόλη Που Μαθαίνει».

Στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη φάση του, είναι η εκμάθηση και η ενίσχυση της κοινωνικότητας των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

Η ζωή στην Τρίτη Ηλικία γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακή. Η εξοικείωση των σημερινών ηλικιωμένων με την ψηφιακή τεχνολογία δεν συμβάλλει μόνο στην ψυχοσωματική τους υγεία αλλά αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμα στη γνώση, στην ελευθερία της επιλογής των πηγών πληροφόρησης και στην ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, χωρίς ηλικιακούς και φυλετικούς αποκλεισμούς.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών των ΚΑΠΗ Λάρισας, πάνω από 200 ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 12 τμήματα εκμάθησης υπολογιστών (11 τμήματα αρχαρίων και 1 προχωρημένων) στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Αιόλου 4 ) και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππούπολης  .  Εκατόν εβδομήντα (170 ) εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να χειρίζονται τον υπολογιστή και να γνωρίσουν το διαδίκτυο και τις δυνατότητές του. Το πρόγραμμα είναι 40 ώρες και γίνεται ενισχυτική διδασκαλία μία φορά την εβδομάδα για τους ενδιαφερόμενους πέρα των μαθημάτων.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν πλήρως στην εκμάθηση της πληροφορικής και  οι εκπαιδευτές Αλέξη Αδαμαντία, Βησσαράκος Ανδρέας και Παπανικολάου Πέτρος συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Προϋπολογισμός περικοπών και φόρων
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις στη Λάρισα για κάνναβη