Ειδήσεις

Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα για την απώλεια του καθηγητή Φώτη Καφάτου


«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Φώτη Καφάτου, διαπρεπούς Έλληνα επιστήμονα, με παγκόσμιο κύρος και ακτινοβολία.

Η συμβολή του στον τομέα της Βιολογίας έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης, η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία λαμπρά, με εξαιρετικό το επιστημονικό της αποτύπωμα, στην συνείδηση της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας.

Υπηρέτησε την Πατρίδα του με την διακεκριμένη συμβολή του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και την συμβολή του στην καθιέρωση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργού Ανάπτυξης, υπεύθυνου και για την Έρευνα Τεχνολογία και Καινοτομία, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του και να αναζητώ την σώφρονα συμβουλή του και την επιστημονική του εμβρίθεια, που γενναιόδωρα προσέφερε.

Η Βουλή των Ελλήνων επί Προεδρίας μου, δια του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμού και τη Δημοκρατία, το 2009, τον βράβευσε, αναγνωρίζοντας την καθοριστική του συμβολή στην Επιστήμη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση συνέβαλε στην επιλογή του ως Πρώτου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Τεχνολογίας,στην ίδρυση του οποίου είχε ο ίδιος προσωπικά τα μέγιστα συμβάλει, ως προς την διαμόρφωση του επιστημονικού και διοικητικού του πλαισίου.

Κατεξοχήν εκπρόσωπος της Ελληνικής ιδέας της Αριστείας, ως διαρκούς άσκησης και ασκητικής, υπήρξε ως άνθρωπος, μειλίχιος, σώφρων και ταπεινός, όπως και οι μεγάλοι διανοητές συνήθως είναι.

Θα τον ενθυμούμαι με αισθήματα ευφρόσυνης ευγνωμοσύνης, για τα όσα προσέφερε, στην χώρα του, την Ευρώπη και τον παγκόσμιο επιστημονικό ανθρωπισμό».

Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Προηγούμενο άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών
Επόμενο άρθρο Ουσιαστικές παρεμβάσεις του Γιώργου Κωτσού στο προσυνέδριο της Ν.Δ.