Ειδήσεις

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο


Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις  25 και 26 Νοεμβρίου 2017, στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα. Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στόχος του είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, να γίνει συζήτηση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και πώς μέσα από αυτές μπορούν οι φαρμακοποιοί να αναζητήσουν διεξόδους από την κρίση.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • 2 στρογγυλά τραπέζια
  • «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία», όπου και θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη και εξατομικευμένη ιατρική πρακτική: Προκλήσεις και προοπτικές» & «Προληπτική ΠΦΥ στο φαρμακείο: Εμβολιαστική κάλυψη»
  • «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή των προέδρων των τεσσάρων διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι κ.κ. Νικόλαος Μάνος, πρόεδρος Φ.Σ. Τρικάλων, Κώστας Σωτηρόπουλος, πρόεδρος Φ.Σ. Καρδίτσας, Γιάννης Μακρυγιάννης, πρόεδρος Φ.Σ. Λάρισας και Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος Φ.Σ. Μαγνησίας.
  • 8 επιστημονικές και ενημερωτικές ομιλίες
  • Την κεντρική εισήγηση από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.
  • Επίδειξη χειρισμού τραυμάτων στο φαρμακείο από κα Ελένη Γιοβανοπούλου, νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον, στην έναρξη του συνεδρίου, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις για την ιστορία των «Μετεώρων» και για τη ζωή και το έργο του «Ασκληπιού» από τους κ.κ. Νικόλαο Μάνο, πρόεδρο Φ.Σ. Τρικάλων, και Ιωάννη Παπαπούλιο, γραμματέα Φ.Σ. Τρικάλων & ταμία ΠΦΣ.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση ΣΘΕΒ για την Εποπτεία των Οικονομικών Δραστηριοτήτων
Επόμενο άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών