Ειδήσεις

Μάξιμος: Οξυγόνο δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός έλεγχος!


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματικά μου προκάλεσε έκπληξη η απάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ιωάννη Καψάλη στην ερώτηση που έθεσα δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη νομιμότητα των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα. Δεν είναι σύνηθες να προκαταλαμβάνεται η απάντηση του ερωτώμενου υπουργού. Προς τι, λοιπόν, αυτή η υπέρβαση ιεραρχίας; Εκτός και αν ο κ. Διευθυντής έχει λόγους γι’ αυτό. Θα φανεί από την απάντηση που θα λάβουμε από τον κ. Γαβρόγλου.

Σε κάθε περίπτωση δεν αντιδικώ με τον κ. Διευθυντή. Ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, όπως κρίνω ότι υπηρετώ καλύτερα το δημόσιο συμφέρον. Βεβαίως, θα μπορούσα να απαντήσω σημείο προς σημείο σε όσα αναφέρει στην δήλωσή του. Τούτο, όμως, θα είχε νόημα μόνον αν όσα έγιναν τυγχάνουν της επιδοκιμασίας του υπουργείου Παιδείας. Με δεδομένο, όμως, ότι υπήρξαν δημόσια διαφοροποιήσεις ακόμη και από την προϊσταμένη του αρχή, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, επιφυλάσσομαι να απαντήσω αναλυτικά επί της επίσημης απάντηση που θα λάβω από τον κ. Γαβρόγλου.

“Τούτων ούτως εχόντων”, θα ήθελα να τονίσω ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι οξυγόνο δημοκρατίας. Όσο κι αν ενοχλεί την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, μια από τις υποχρεώσεις της είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτουν οι βουλευτές. Για τα όσα έγιναν στην επιλογή των Διευθυντών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα, πριν τη δική μου ερώτηση έχουν υπάρξει τοποθετήσεις και καταγγελίες θεσμικών εκπροσώπων. Και δυστυχώς, το θέμα, όπως εφάνη και από αντίστοιχη ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή, δεν περιορίζεται μόνο στη Λάρισα».

Προηγούμενο άρθρο Μέρες Παραμυθιού από 26-30 Δεκεμβρίου στον Μύλο των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής και απόπειρας κλοπής