Πρωτοσέλιδο

Καταδίκη υπαλλήλου του Δ. Λαρισαίων για απάτη


Υπάλληλος του Τμήματος Ληξιαρχείου του Δήμου Λαρισαίων δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της στο ΙΚΑ, για δέκα συνεχόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η σύνταξη της θανούσας να μπαίνει κανονικά στον λογαριασμό και το ποσό που βγήκε χωρίς λόγο από τα ταμεία του ασφαλιστικού φορέα να ξεπερνάει τις 77 χιλιάδες ευρώ.

Χθες η υπόθεση, της δημοτικής υπαλλήλου, η οποία παρότι εργαζόταν ακριβώς στο αρμόδιο τμήμα που δηλώνονται οι θάνατοι …«ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της, εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, η οποία μετατρέπεται ωστόσο σε εξαγοράσιμη ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το θέμα, ωστόσο αποκτά και μια διαφορετική διάσταση καθώς υπήρξε διαφωνία στην έκθεση ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών προ τεσσάρων ετών με την απόφαση του Δήμου.

Η υπάλληλος που εργάζεται κανονικά στον Δήμο έως και σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας της ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε το έκανε για τα παιδιά της και υπό το βάρος των μεγάλων οικονομικών αναγκών της.

Το δικαστήριο πάντως δεν το έπεισε. Η ποινή επιβλήθηκε και τώρα καλείται να πληρώσει προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

 

 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων