Ειδήσεις

Παρέμβαση Μάξιμου για τα καταργηθέντα τμήματα ΕΠΑΛ Λάρισας & Φαρσάλων


Να εξετάσει την επαναλειτουργία των καταργηθέντων τμημάτων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ της Λάρισας και ιδιαίτερα των Φαρσάλων, όπου καταργήθηκε το τμήμα και η ειδικότητα του Τεχνικού Οχημάτων, ενώ το εν λόγω σχολείο δεν έχει καμία απαίτηση από την Πολιτεία σε επιπλέον προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές προκειμένου να λειτουργήσει, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ενώ στα εκπαιδευτικά συστήματα, σε όλη την Ευρώπη, δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ο φτωχός συγγενής. Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία, θα ανέμενε κανείς να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζητήματα κατάργησης τμημάτων ή ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η πολιτεία οφείλει να σκύψει στα προβλήματα των μαθητών των ΕΠΑΛ με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς τα παιδιά αυτά θα βγουν στον επαγγελματικό στίβο αμέσως μετά το πέρας των σπουδών τους, ενώ οι ειδικότητές τους μπορούν να τροφοδοτήσουν την αγορά εργασίας με καταρτισμένους νέους, γεγονός που μπορεί να συμβάλει και στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας».

 

Εύλογες οι διαμαρτυρίες

Ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει αναφέροντας ότι «θεωρούμε εύλογες τις διαμαρτυρίες των μαθητών και των οικογενειών τους για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ της Λάρισας και των Φαρσάλων. Μάλιστα, στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, η κατάργηση τμήματος και ειδικότητας συνεπάγεται την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την κατοικία τους στη Λάρισα, προκειμένου να μην αλλάξουν ειδικότητα. Κι αυτό παρά το ότι δεν υπάρχει απαίτηση για οποιαδήποτε υλικοτεχνική υποδομή ή προσωπικό διδασκαλίας από το σχολείο των Φαρσάλων. Κατά συνέπεια πρόκειται για μια “στείρα” εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αγνοώντας τις επιμέρους παραμέτρους».

.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα αγροτικής κλοπής
Επόμενο άρθρο Η Λάρισα του Α. Αστεριάδη, τοπογραφική και αισθητική ανάλυση