Ειδήσεις

Στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο Περιφερειάρχης


Την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), που διοργανώθηκε από  1-3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σκοπός της Έκθεσης ήταν να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΚΑΛΟ στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την ΚΑΛΟ.
Στην έκθεση συμμετείχαν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Σύμφωνα με την χαρτογράφηση, που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας, στην Ελλάδα τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιούνται συνολικά σε 13 τομείς, μεταξύ των οποίων, η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η υγεία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση, το περιβάλλον κ.ά.

Στην έκθεση συμμετείχαν και Θεσσαλικοί φορείς Κοινωνικής Οικονομίας με τους οποίους ο κ. Κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει πάνω στους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Κοινωνική Οικονομία και οι φορείς της να αποτελέσουν αντικείμενο, αλλά και εργαλείο υλοποίησης δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 θα προκηρυχτούν προγράμματα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση Ντίνου Διαμάντου για τον ισολογισμό του Δ. Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Στις 13 Νοεμβρίου ξεκινά νέο τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος Digital Marketing Practitioner