Ειδήσεις

Πρόταση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας


Σε υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση προχώρησε το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε αντίστοιχη πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας. Η πρόταση αφορά την προμήθεια εξοπλισμού εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας, με σκοπό την θεραπευτική προσέγγιση των ωφελούμενων Ατόμων με Αναπηρία σύμφωνα με τις νέες θεραπευτικές μεθόδους και μέσα.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι Ν.Π.Δ.Δ. παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής  φροντίδας και πρόνοιας και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  Αποτελείται από τρία Παραρτήματα και πέντε δομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Παράρτημα Α.μεΑ. Λάρισας, δομή Αμπελώνα, δομή Γιάννουλης και δομή Βόλου (πρώην Κε.Σ.Α.Α.Μ.), το Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας  και το Παράρτημα Α.μεΑ. Τρικάλων. Παρέχει υπηρεσίες κλειστής μακροχρόνιας, βραχυχρόνιας περίθαλψης καθώς και αποθεραπείας και φυσικής αποκατάστασης  σε ανήλικα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες. Καθώς επίσης και υπηρεσίες σε δομές ανοιχτής φροντίδας, ψυχοπαιδαγωγικής και κοινωνικοθεραπευτικής μέριμνας, προεπαγγελματικής – επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, ημερήσιας φροντίδας, σε ανήλικα και ενήλικα άτομα με αναπηρία. Επίσης εφαρμόζονται  προγράμματα Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης για βρέφη και παιδιά 0-6 ετών και Εξωτερικών Περιστατικών με στοχευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Στόχος της πρότασης είναι η αναβάθμιση του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού  εξοπλισμού που θα συμβάλει τόσο στην φυσική όσο και στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση  μέσω των προγραμμάτων φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας των ωφελούμενων Ατόμων με Αναπηρία, των Παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και γενικότερα ευάλωτων  ομάδων του πληθυσμού που χρήζουν αποκατάστασης, καθώς ήδη εφαρμόζονται προγράμματα εξωτερικών περιστατικών τα οποία δύνανται να επεκταθούν σε όλες τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η πρόταση θα συμβάλει στην επίτευξη ολιστικής προσέγγισης σε ζητήματα φροντίδας, περίθαλψης, λειτουργικής, φυσικής και κοινωνικής αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία και ποιοτικής αναβάθμισης των  παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου.

 

Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Θ.

Δήμητρα Ριζούλη

Προηγούμενο άρθρο Σε Λάρισα και Καρδίτσα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης