Ειδήσεις

Ο αντιδήμαρχος των ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ για τις αρδευτικές υποδομές


Με αφορμή τις παρεμβάσεις στις αρδευτικές υποδομές στην τοπική κοινότητα του Κιλελέρ του ομώνυμου δήμου ο αντιδήμαρχος των ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ Βάιος Βισβίκης, παρουσία του Προέδρου της ΤΚ Κιλελέρ Απόστολου Κοντογιάννη και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Τα αρδευτικά έργα σε μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή όπως είναι ο δήμος Κιλελέρ αφενός μεν προσφέρουν την απαιτούμενη αντιπλημμυρική θωράκιση και αφετέρου, ως έργα πνοής, είναι καταλυτικά για τη βελτίωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και του οικονομικού επιπέδου των αγροτών. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός ενός μεγάλου αρδευτικού καναλιού και, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασιλείου Κόκκαλη και του προέδρου του ΓΟΕΒ Δημήτρη Παπαμιχαήλ,αντίστοιχα έργα θα γίνουν σύντομα και σε άλλα μεγάλα αρδευτικά κανάλια.

Όμως το ΓΟΕΒ θα πρέπει να άρει την αδικία η οποία σχετίζεται με το ζήτημα της καταβολής των τελών. Θα πρέπει να προχωρήσει σε μία δίκαιη κατανομή των αρδευτικών τελών, γιατί αυτά τα έργα είναι ανταποδοτικά. Δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν αρδευτικά τέλη και κάποιοι όχι. Δεν είναι δίκαιο σε έναν άξονα καναλιών 30 χιλιομέτρων να πληρώνουν τέλη μόνο το Κιλελέρ, ο Πλατύκαμπος, η Γαλήνη και το Μελισσοχώρι τοπικές κοινότητες που ανήκουν στο Δήμο μας. Δίκαιο είναι να εξαιρεθούν αυτά τα χωριά από την πληρωμή του τέλους ανά στρέμμα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση και λύση στο υπάρχον θέμα.

Τέλος, έχουμε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής αλλά και όλης της Θεσσαλίας, έργο που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Λογισμικού LEGO WeDo 2
Επόμενο άρθρο Παράσταση για την ενίσχυση του Δωρητηρίου τροφίμων