Ειδήσεις

Κέλλας: Πρωτοφανής υποβάθμιση σε δομές φυσικής αγωγής


“Την υποβάθμιση του θεσμού των Ομάδων Φυσικής Αγωγής αλλά και της  Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας” φέρνει στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, καταλογίζοντας ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την αναστάτωση που προκαλείται στην εκπαιδευτική κοινότητα, τονίζει πως “η συνεχής υποβάθμιση του θεσμού των Ομάδων Φυσικής Αγωγής – που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής – και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων”.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενος ανακοίνωση  της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας, κάνει  λόγο  “για ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καλούνται να συμμετάσχουν σε συνεχείς αγώνες (αθλοπαιδιών, στίβου, κολύμβησης κλπ) κατά τους τελευταίους, μάλιστα, μήνες του σχολικού έτους!”

Τέλος, ο κ. Κέλλας επισημαίνει πως “το Υπουργείο Παιδείας σε μια πρωτοφανή επίδειξη έλλειψης προγραμματισμού,  προχώρησε σε αναστολή στελέχωσης των Ομάδων Φυσικής Αγωγής”, ενώ χαρακτηρίζει ως “αποκορύφωμα του «μπάχαλου» που επικρατεί, την «ακέφαλη» Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας”!

Αναλυτικά τα ερωτήματα του κ. Κέλλα:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε αναφορικά με τη στελέχωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής, για να μην διαταραχθεί για μια ακόμη χρονιά η ομαλή λειτουργία των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Μπαλάκι οι συνυπηρετούντες σύζυγοι ΕΛΑΣ & Ενόπλων Δυνάμεων
Επόμενο άρθρο Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής