Ειδήσεις

Στην Λάρισα η Ολυμπιακή φλόγα για τους χειμερινούς Αγώνες της Ν. Κορέας


Την Κυριακή 29 Οκτώβριου 2017 στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας  η πόλη της Λάρισας θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα για τους 23ους  χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα.

Η λαμπαδηδρομία θα έχει διάρκεια επτά (7) ημέρες επί ελληνικού εδάφους και θα διανύσει συνολικά 2.129 χλμ, θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Η άφιξη της Ολυμπιακής  Φλόγας θα γίνει στις 13:30  στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας και θα αναχωρήσει στις 14:30  Η Ολυμπιακή φλόγα κατά την άφιξή της  στην πόλη μας θα διασχίσει τους παρακάτω δρόμους: 23ης  Οκτωβρίου- Κύπρου- Ελ. Βενιζέλου- Φιλελλήνων με τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αξίες του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος μεταλαμπαδεύονται στο σήμερα, εμπνέοντας τους νέους στην άμιλλα, τη φιλία και τη συναδέλφωση.

Οι Λαμπαδηδρόμοι

Ειδικότερα, οι λαμπαδηδρόμοι, που θα συμμετάσχουν κατά την έλευση της φλόγας στη Λάρισα είναι οι εξής:

Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η Λαρισαία πρωταθλήτρια μήκους Χάιδω Αλεξούλη, η οποία θα παραλάβει  την φλόγα στην οδό Κύπρου (κτίριο περιφερειακής διοίκησης ΕΟΠΠΥ)

Ακολούθως,  στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λαπηθών, την Ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει ο Λαρισαίος διεθνής μπασκετμπολίστας και πρωταθλητής Ευρώπης Δήμος Ντικούδης, ο οποίος θα την μεταφέρει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Στο χώρο της πλατείας θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση με χαιρετισμούς από το δήμαρχο Λαρισαίων, εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπο του οργανωτικής επιτροπής των αγώνων της Νότιας Κορέας.

Μετά την λιτή εκδήλωση, στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας, την Ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει η   αθλήτρια χιονοδρομίας (πρωταθλήτρια αλπικού σκι Γιουγκοσλαβίας – Σερβίας)  προπονήτρια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΟΣ) Λάρισας Αλεξάνδρα Τοντόροβιτς Πιλίτσης, η οποία θα την μεταφέρει μέχρι την οδό Κύπρου 72, οπου θα την παραλάβει ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και ειδικότερα ο  προπονητής αλπικού σκι του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστος Μάλλιος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Κιλελέρ τίμησε τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών