Ειδήσεις

Εκδήλωση-ενημέρωση για την Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση με τίτλο «Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού» με ομιλήτρια την κα. Ιωάννα Κωνσταντιάδου, Στρατιωτικό Γιατρό, Χειρουργό, Μαστολόγο, που διοργάνωσε η  Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Η κα. Κωνσταντιάδου αναφέρθηκε ενδελεχώς στο θέμα του καρκίνου του μαστού.  Αρχικά τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης για την αποφυγή της νόσου. Στη συνέχεια, με την προβολή σχετικού οπτικού υλικού,κατέγραψε τη σημασία της ψηλάφησης του μαστού σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να γίνουν αντιληπτές πιθανές δυσλειτουργίες. Αναφέρθηκε επίσης στην βέλτιστη χρονική συχνότητα υλοποίησης της μαστογραφίας και στη σχέση της ψηφιακής και της αναλογικής μαστογραφίας. Μίλησε εκτενώς για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, για τη εξέλιξη και τη συνεργασία επιστήμης και τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της νόσου η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία της γυναίκας.

Στο τέλος της εισήγησής της αφού απάντησε με σαφήνεια και επιστημονική πληρότητα στο σύνολο των ερωτήσεων του ακροατηρίου δήλωσε ότι εδρεύει στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας και ότι μπορεί να πραγματοποιήσει κλινικό έλεγχο σε όσες γυναίκες το επιθυμούν, οι οποίες πρώτα θα έχουν επικοινωνήσει με τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας για το ιατρικό ραντεβού.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου αφού ευχαρίστησε την ιατρό για την πληρέστερη ενημέρωση της απένειμε, και εκ μέρους της αντιδημαρχίας πολιτισμού, τιμητική πλακέτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσιχίτας και Κω/νος Χατζηκωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Πινάκα, Αντώνης Ρεντζιάς και Αχιλλέας Χατζούλης, τα μέλη του ΤΣ της ΔΚ Νίκαιας Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Ψαρούλης και Βασιλική Μιχαλούλη και τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Ανθή Μπλιάτσιου και Κατερίνα Σακελλαρίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Κιλελέρ τιμά την εθνική επέτειο
Επόμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές ΕΟΠΠΥ για την ειδική αγωγή