Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινίδιου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινίδιου, την οποία διοργάνωσε ο Δ.Τεμπών στην Αιγάνη. Το Σάββατο  21 Οκτωβρίου  το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοτικού  Καταστήματος της τοπικής κοινότητας Αιγάνης πραγματοποιήθηκε ημερίδα στα πλαίσια της 13η γιορτής ακτινιδιου Πυργετού -Αιγάνης .
Στη ημερίδα συμμετείχαν ο Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης: Προϊστάμενος Τμ. Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας που μίλησε για την «Συμβολή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Εμπορία του Ακτινιδίου»
Ο κ. MSc. Γεώργιος Κανάκης: Γεωπόνος Τμ. Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας μίλησε για τις «Επισκοπήσεις – Εχθροί Καραντίνας Ακτινιδίου» , ο MSc. Αθανάσιος Λιακατάς: Γεωπόνος Τμ. Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας οπου μίλησε για τα «Προγράμματα Σχεδίων Βελτίωσης και Νέων Αγροτών» και ο MSc. Δημήτριος Πίχλιβας: Γεωπόνος Τμ. Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις «Ομάδες Παραγωγών” καθως και η MSc. Βασιλική Παπατζέλου: Γεωπόνος Τμ. Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Δήμαρχος Τεμπών  κ.Κώστας Κολλάτος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους γεοπόνους καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας  που αποδέχθηκαν την πρόταση του δήμου να ειναι στην σημερινή ημερίδα καθως και όλους τους παρευρισκόμενους .Ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε οτι απο την πλευρά μας σαν δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς ετσι ώστε να βρίσκουμε λύσεις     στα προβλήματα τους .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η  αναπληρώτρια διευθύντρια  αγροτικής οικονομίας Π.Ε Λάρισας κα Μπότη ,ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας  κ.Δημήτρης Σοφολόγης , οι αντιδήμαρχοι κ.Αχχιλέας  Διψάνας ,Κώστας Νταφούλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Μανώλης ,Ευθύμιος Μπουζέκης ,Χρήστος Τσάτσαρης ,Χρήστος Τσούγιας ,Βασίλης Ζάχος,Αθανάσιος Καραναστάσης ,Χρήστος Τσάτσαρης ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου κ.Λάμπρος Χχααας,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων ,πρόεδροι συλλόγων και  φορέων της περιοχής ,πρόεδροι συνεταιρισμών ,εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών και αγρότες της περιοχής .
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη. Στην εκδήλωση πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό και ο πρόεδρος της τοπικης κοινότητας Αιγάνης κος Κώστας Ζαφείρης .

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τη νιτρορύπανση από τον Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τη Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων