Βελτιώνει το οδικό δίκτυο στο Ομορφοχώρι η Περιφέρεια Θεσσαλίας

19 Οκτωβρίου 2017

Εργασίες συντήρησης στον οδικό άξονα μεταξύ των επαρχιακών οδών 1 και 2 στην περιοχή του Ομορφοχωρίου,  προγραμματίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης των πιστώσεων του έργου: «Βελτίωση και συντήρηση της συνδετηρίου οδού της επαρχιακής οδού 1 και 2 της Π.Ε. Λάρισας», προϋπολογισμού 1.000.000,00. Το έργο υλοποιείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Λάρισας.

 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλία που βοηθά στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Με το έργο αυτό πραγματοποιούμε εργασίες συντηρήσεις σε σημεία του οδοστρώματος που παρουσιάζουν φθορές από την μακροχρόνια χρήση, τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και τα καιρικά φαινόμενα. Με προγραμματισμό, σχέδιο και σκληρή δουλειά, υλοποιούμε χρήσιμα έργα για την Θεσσαλία τα οποία στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ιδιαίτερα φθαρμένων και ρηγματωμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας στην συνδετήριο μεταξύ των επαρχιακών οδών 1 και 2 στην περιοχή του Ομορφωχωρίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και ιδιαίτερα εμφανή τροχοαυλάκωση εξαιτίας της πυκνής και βαριάς κυκλοφορίας που διέρχεται από αυτή.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα αυτό περιλαμβάνουν την αποξήλωση τμημάτων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας που παρουσιάζουν έντονη φθορά, την κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης, ασφαλτικής στρώσης βάσης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΠΕΤΕΠ). Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να αποκατασταθεί η επιφάνεια της τελικής ασφαλτικής στρώσης και συνεπώς και η ασφάλεια των διερχομένων.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC