Ειδήσεις

Παντοπωλεία με την ποιότητα ΘΕΣγάλα


Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές, μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος, ο ΘΕΣγάλα μετατρέπει τα καταστήματα του σε μικρές συνεταιριστικές γωνιές, με ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγώνκαι ενισχύει το δίκτυό του με τη μέθοδο franchise.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, συμπληρώνει πια 5 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, διαθέτει σήμερα 63 καταστήματα Αυτόματων Πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τώρα  δημιουργεί μια νέα γενιά καταστημάτων, με την επωνυμία «ΘΕΣγάλασυν».

Τα νέα καταστήματα – παντοπωλεία, τα οποία θα βρίσκονται, σε πρώτη φάση, παραπλεύρως των ήδη υπαρχόντων σημείων πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων, θα διαθέτουν τρόφιμα, συσκευασμένα και μη, τα οποία προέρχονται από συνεταιρισμούςκαι τοπικούς παραγωγούς.

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με πρώτη ύληπου προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη και φέρουν τη σφραγίδα και την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα.Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν προϊόντα της ελληνικής γης σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές μέσω του δικτύου καταστημάτων «ΘΕΣγάλα συν».

Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων καταστημάτων, συνεχίζεται η διαδικασία για την ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, για τα υπάρχοντα καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα με το άνοιγμα «των ΘΕΣγάλα συν» ξεκινάει η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλαe-shop.

Τα πρώτα «ΘΕΣγάλασυν», ξεκινούν τη λειτουργία τους, προοδευτικά, αυτές τις ημέρες, στην Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο «ΘΕΣγάλασυν» στην πόλη, με 14 καταστήματα.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των νέων καταστημάτων στην Λάρισα και την Αθήνα. Με την ολοκλήρωση του δικτύου στις τρεις πόλεις, ο ΘΕΣγάλα θα διαθέτει συνολικά τουλάχιστον 63 σημεία, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και νέων καταστημάτων στην Αθήνα, σε γειτονιές που δεν καλύπτονται σήμερα, με στόχο τη επέκταση του δικτύου σε συνολικά 100 καταστήματα πανελλαδικά.

Σε πρώτη φάση, τα καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας του ΘΕΣγάλααπό τους παραγωγούς.Οι αυτόματοι πωλητές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως και σήμερα, προσφέροντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Συνεταιρισμού, ο οποίος παράλληλα επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.

Τα «ΘΕΣγάλασυν»θα διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων καιζυμαρικά, με πρώτες ύλες του ΣυνεταιρισμούΑγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ‘ΜολώνΛαβέ’ της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα,κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΕΣγάλα, κ. Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά: «Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα περνάει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του. Δημιουργούμε ένα νέο δίκτυο καταστημάτων, το «ΘΕΣγάλα συν» και γινόμαστε ουσιαστικά μια «ομπρέλα» διεξόδου στη λιανική πώληση για Έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς, οι οποίοι μέσω του δικτύου των καταστημάτων μας, μπορούν πια να διαθέσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές.Το μοντέλο ανάπτυξης των αυτόματων πωλητών γάλακτος οι οποίοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν μας έδειξε τον δρόμο και σήμερα έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε συνοδοιπόροι με συνεταιρισμούς και τοπικούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα που συμμερίζονται τα οράματα και τις αξίες μας».

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται το επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου Συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαθέτει μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής των μελών του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας
Επόμενο άρθρο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας