Ειδήσεις

Δωρεάν μαθήματα στη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα παρέχει δωρεάν μαθήματα  για το σχολικό έτος 2017/2018 για μαθητές ηλικίας 8 έως 12 χρονών.

 Επίσης από φέτος προγραμματίζει τη  σύσταση παιδικής χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού. Θα προηγηθεί ακρόαση από τον υπεύθυνο της σχολής  κ. Γιώργο Δεληγιάννη.

Η  Σχολή  Παραδοσιακής  Μουσικής  του  Δημοτικού  Ωδείου  Λάρισας

ιδρύθηκε  το 1987. Είναι η πρώτη σχολή όπου η διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής  πραγματοποιείτε οργανωμένα βάση ωρολογίου προγράμματος, με ειδικούς καθηγητές στις τάξεις οργάνων, τραγουδιού και θεωρίας. Μετά από την θετική δεκάχρονη πορεία και εμπειρία το 1997 εκδίδετε ο πρώτος οδηγός σπουδών για την διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής. Σύντομα συστήνετε ορχήστρα από ταλαντούχους σπουδαστές που παίρνει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και σε άλλες πόλεις, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις  στο  Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών  και  στο  Ηρώδειο Αθηνών

μετά από πρόσκληση της αείμνηστης Δόμνας Σαμίου.

Κατά την διάρκεια των 30 χρόνων αρκετοί σπουδαστές της αποφοιτήσαν αποκτώντας πτυχία και διπλώματα παραδοσιακού κλαρίνου, βιολιού, σαντουριού και λαούτου.

Σκοπός της σχολής παραμένει η διατήρηση και διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παραδοσιακής μουσικής στις νεότερες γενιές.

Να σημειωθεί ότι η εγγραφές από 12 ετών και άνω και για ενήλικες συνεχίζονται σε όλες της τάξεις  οργάνων και τραγουδιού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937048358 κ. Γιώργο Δεληγιάννη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Πρωτοφανής υποβάθμιση στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την αξιολόγηση