Μάξιμος: Απαιτείται χάραξη εθνικής στρατηγικής για την κτηνοτροφία

05 Οκτωβρίου 2017

«Είτε στη Βουλή είτε με δημόσιες παρεμβάσεις, συνεχίζω να υπερασπίζομαι τους αυστηρούς ελέγχους για ισοζύγια σε γάλα και κρέας, να στηλιτεύω την όποια αβελτηρία για την προάσπιση εθνικών προϊόντων, όπως η φέτα, και να υποστηρίζω τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την κτηνοτροφία». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία, με αφορμή το 32ο ετήσιο Επιστημονικό της Συνέδριο, που πραγματοποιείται στην Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης διαφωνώντας με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, επισημαίνει ότι κατά την κυβερνητική του θητεία έπραξε -στο δεδομένο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο- αυτά που θα βοηθούσαν στην πράξη τον κτηνοτρόφο, υπενθυμίζοντας ενδεικτικά:

  1. Την απαλλαγή αγροτικών κτισμάτων από το φόρο ακινήτων.
  2. Την απλοποίηση με ΚΥΑ της διαδικασίας ίδρυσης νέων κτηνοτροφικών μονάδων.
  3. Τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σταβλικών εγκαταστάσεων ανεξαρτήτως μεγέθους και με συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ..
  4. Την απλοποίηση της διαδικασίας παραχώρησης της χρήσης ακινήτων, ως 8 στρέμματα, σε κτηνοτρόφους για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων, χωρίς δημοπρασία -αν ο αιτών είναι ένας.
  5. Το πλαίσιο ίδρυσης Οργανώσεων Παραγωγών, Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στον γαλακτοκομικό τομέα.
  6. Την αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.
  7. Τη θεσμοθέτηση του Κτηνίατρου Εκτροφής.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει τονίζοντας ότι «με βάση εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία απέναντι στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη διάρκεια των ημερών στο φρέσκο γάλα και τη χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή γιαουρτιού, αρνήθηκα να συναινέσω σε πρακτικές που έπλητταν την κτηνοτροφική παραγωγή».

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930