Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις Νέων,Φοιτητών και Εργαζομένων


Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου ξεκίνησαν πάλι,με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,κ.Ιγνατίου,οι συναντήσεις για νέους, φοιτητές,εργαζομένους  και νέα ζευγάρια,στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Ο π.Ραφαήλ μίλησε στα παιδιά για τις εμπειρίες από το προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα.Αναφέρθηκε,επίσης,στην παραβολή του σπορέως και στα αιώνια μηνύματά της τονίζοντας την αξία του λόγου του Θεού στην πνευματική πορεία του χριστιανού,καθώς και στα εμπόδια που συναντά όποιος προσπαθεί να βλαστήσει και να καρποφορήσει στην καρδιά και τη ζωή του ο Θείος λόγος.Στο τέλος  μοίρασε σε όλους σταυρουδάκια από τον Πανάγιο Τάφο και Αγίασμα από τον Ιορδάνη ποταμό,καθώς και το καινούργιο τεύχος (4 ) της ΕΥΗΧΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ.

Οι συνάξεις των Νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 – 10.15 (αμέσως μετά την Παράκληση του αγίου Λουκά).
Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι Νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα,π.Ραφαήλ.
Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα:<<Πιστεύω…και εις ένα Κύριον,Ιησούν Χριστόν…>> (Ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως,Β΄ Μέρος)
Εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στις εξής δραστηριότητες:
1.Θεατρική Ομάδα.(Οι Νέοι μας ανεβάζουν το έργο »ο αγαπητικός της βοσκοπούλας»)
2.Χορωδία.
3.Χορευτικό.(Κάθε Τετάρτη 9.30μ.μ.)
4.Ορχήστρα.
5.Διακονία ασθενών.(Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς,σε νοσηλευτικά ιδρύματα)
6.Ιστοσελίδα <www.inaa.gr>
7.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>>(Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM),την οποία μπορείτε να ακούσετε  και στο youtube.
8.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου <<Εύηχη Σάλπιγγα>>.Μόλις κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος.
9.Μαθήματα πλεξίματος (Κάθε Σάββατο 6μ.μ.)
10.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων)

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Φασιστικής νοοτροπίας η στοχοποίηση Συρίγου!
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για το 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου