Ειδήσεις

Μάξιμος: Να επισκευαστεί άμεσα ο ανελκυστήρας στον σταθμό ΟΣΕ της Λάρισας


«Να αποκατασταθεί επειγόντως η βλάβη του ανελκυστήρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού, που εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες βρίσκεται εκτός λειτουργίας, γεγονός που ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο άτομα με αναπηρία, αλλά και υπερήλικες, εγκυμονούσες και γονείς με καροτσάκια». Τα παραπάνω ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά που κατέθεσε στη βουλή συνηγορεί στο αίτημα που διατύπωσε σε επιστολή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Ράλλη Τσιουλάκης με τίτλο «Προσβασιμότητα σταθμών ΟΣΕ, ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα».

Όπως επισημαίνεται αντί να διορθωθεί η βλάβη του ανελκυστήρα επιλέχθηκε ως λύση η χρησιμοποίηση ράμπας όδευσης επί των σιδηροδρομικών γραμμών, που, όπως σημειώνει και ο κ. Τσιουλάκης, κρίνεται ατελέσφορη, καθώς δεν διασφαλίζει τόσο την αυτόνομη μετακίνηση ούτε και την ασφάλεια των μετακινουμένων.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναδεικνύοντας το ζήτημα στη βουλή, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα, ώστε να υπάρξει ελεύθερη προσβασιμότητα, καθώς και να εξασφαλισθεί η ασφάλεια αλλά και η αξιοπρέπεια τόσο των ατόμων με αναπηρία αλλά και όλων των επιβατών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τους ανελκυστήρες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο πρόβλημα προέκυψε προ καιρού και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κατερίνης, το οποίο είχε καυτηριάσει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών
Επόμενο άρθρο Διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού στην Τ.Κ. Μελιβοίας