Ειδήσεις

Νέος δρόμος που συνδέει τη Χάλκη με τις παράπλευρες οδούς της ΠΑΘΕ


Τα εγκαίνια του δρόμου που συνδέει την τοπική κοινότητα της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ με τις παράπλευρες οδούς της ΠΑΘΕ πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ.Νασιακόπουλος.  Πρόκειται για έναν δρόμο μήκους 2, 6 χιλιομέτρων και πλάτους 6 μέτρων, προϋπολογισμού 390.000 Ευρώ με παράπλευρα στηθαία και διαγράμμιση, κατασκευασμένος από το Δήμο, σύμφωνα με μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του, τηρουμένων των συγχρόνων προδιαγραφών.

Το έργο ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και η ολοκλήρωσή του επιλύει μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην οδική επικοινωνία πολλών χωριών με ασφάλεια και με εξοικονόμηση χρόνου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης  περιοχής δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το πέρας του έργου τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στο Δήμαρχο.

Στο χαιρετισμό του κ. Νασιακόπουλος ανάφερε ότι «το ζήτημα της οδοποιίας, αστικής και αγροτικής, ήταν από τα πρωτεύοντα στις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Στόχος μας παραμένει η γρήγορη, απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων στο εσωτερικό του δήμου και των αγροτών στα αγροκτήματα τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέχρι το τέλος της θητείας είναι δρομολογημένα να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι μελέτες και η κατασκευή κι άλλων δρόμων, όπως για παράδειγμα ο δρόμος που βρίσκεται παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας Βόλου. Ο δρόμος σύντομα θα παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ και άμεσα θα ξεκινήσει η μελέτη για την κατασκευή του».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα έργα που πραγματοποιήθηκαν αλλά και σε εκείνα που προγραμματίζονται να γίνουν και τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα επιλύσουν οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της ύδρευσης στο Δήμο Κιλελέρ. «Ολοκληρώθηκε ο αγωγός που συνδέει τη Γλαύκη με τον Πλατύκαμπο και τη Γαλήνη με αποτέλεσμα η υδροδότηση των χωριών να γίνεται πλέον απρόσκοπτα και με τη σωστή πίεση. Προχωράει επίσης η μελέτη για τη σύνδεση και τη μεταφορά νερού  με αγωγό από τον Πλατύκαμπο στη Χάλκη».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Αγοραστό για την ουσιαστική συμβολή του στη δημοπράτηση των τριών κομβικών έργων της ύδρευσης όπως α) η κατασκευή δεξαμενών και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού στους οικισμούς Ψυχικό, Αγ. Γεωργίου, Κυπαρίσσου, Αγ. Παρασκευής, Ζαππείου και Διλόφου, β) παρομοίων έργων στις τοπικές κοινότητες Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων και γ) Μαυροβουνίου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των έργων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Κιλελέρ. Δήλωσε με σαφήνεια ότι η συνεργασία του με το Δήμο είναι άψογη από κάθε πλευρά και ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει αρωγός στις προσπάθειες των Δήμων για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.  Τόνισε επίσης ότι μέχρι το τέλος της παρούσας θητεία έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν μια σειρά από σημαντικά έργα σε όλη της Θεσσαλία.

Την τελετή που ευλόγησε ο εφημέριος Χάλκης π. Ν. Γιαννόπουλος. Ο δήμαρχος Κιλελέρ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πρώην δημάρχους ΠλατυκάμπουΑθ. Κοκκινούλη και Αλ. Χονδρονάσιο που ήταν παρόντες. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Παπαχαραλάμπους, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπίλλης, ο πρόεδρος του ΔΣ Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Β. Βισβίκης, Σ. Σωτηρίου, Τ. Τσινούλης, Χ. Τσιχίτας, Κ. Φιλιππούλης και Κ. Χατζηκωνσταντίνου οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Αν. Ρεντζιάς, Αχ. Χατζούλης και Χ. Χατζούλης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Γλαύκης, Ζαππείου, Μελίας, Νέας Λεύκης, Πλατυκάμπου και Χάλκης Σ. Μπατρακούλη, Κ. Σωτηροπούλου – Γκαραγκούνη, Αν. Χιωτάκης, Φ. Μαυρίκη, Δ. Καρατσίβος και Αχ. Παπαθεοχάρης, ο διοικητής του ΑΤ Περιφέρειας Ασ. Μπαρακόπουλος, ο τοπικός αστυνομικός ΑστυνομικόςΠλατυκάμπου Θ. Ζιώγας, η πολιτευτής Θ. Κάλλα και κάτοικοι των χωριών.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βραδιά του Ερευνητή 2017 - Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή ξενάγηση για την Έκθεση με θέμα Πολιτεία