Ειδήσεις

Μάξιμος: Η θυσία τους να μας διδάσκει διαχρονικά!


«Επειδή ο τόπος μας πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος στο παρελθόν αποτρόπαιες πράξεις ολοκληρωτικών καθεστώτων, η απόδοση τιμής προς τους αγωνιστές της ελευθερίας είναι το ελάχιστο που οφείλουμε».Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου κ. Ηλία Αράπη, με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τους 43 φονευθέντες πατριώτες κατοίκους του Ελευθερίου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, εξέφρασε τη λύπη του που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί καθώς από καιρό είχε αποδεχθεί την τιμητική πρόσκληση να είναι εκ των παρουσιαστών του βιβλίου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου “Συνάντηση με το Μυστήριο”, στην Αλεξανδρούπολη.

Στο μήνυμά του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμη ότι «η μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών πρέπει να τιμάται όπως αρμόζει, έτσι ώστε τα διαχρονικά μηνύματα της θυσίας τους να διδάσκουν τις νεότερες γενιές, που πολλές φορές παρασύρονται από την άγνοια ή τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Αυτό είναι το χρέος όλων μας, ιδιαίτερα σήμερα που το φάντασμα του ναζισμού πλανάται και πάλι πάνω από την Ευρώπη με την αναβίωση ολοκληρωτικών απόψεων, που αιματοκύλησαν τη γηραιά ήπειρο. Τιμή και δόξα στους πατριώτες, αγωνιστές της ελευθερίας!».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σόου και φιέστες στο Π.Γ.Ν. Λάρισας – Του Συλλόγου Εργαζομένων
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου