Πρωτοσέλιδο

Ξεκινά το έργο βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο


Ένα σημαντικό έργο ασφάλειας, αυτό της συντήρησης ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ, ξεκινά τις επόμενες ημέρες μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου. Η συντήρηση αφορά στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου  και συγκεκριμένα σε σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί φθορές ή βλάβες. Σε δηλώσεις του σχετικά με τη χρησιμότητα του έργου ο περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η σύμβαση αυτή αφορά στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας. Πρόκειται για μια χρήσιμη εργολαβία το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει τις φθορές λόγω παλαιότητας, αλλά και τις ζημιές που προκύπτουν από κλοπές. Είναι ένα έργο που δημιουργεί ασφάλεια στην μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Εφιστούμε την προσοχή προς κάθε κατεύθυνση για την διαφύλαξη των σηματοδοτών και του ηλεκτροφωτισμού, ώστε να εξασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών».

Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, τη βελτίωση και τη καλή λειτουργία εν γένει των δικτύων οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, αρμοδιότητας  της  Διεύθυνσης  Τεχνικών  Έργων  Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας. Οι αντικαταστάσεις των φωτιστικών σωμάτων γίνονται με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED.

Προηγούμενο άρθρο Πληρωμές για το Σύστημα Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων
Επόμενο άρθρο Το δήμαρχο Κιλελέρ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας