Ειδήσεις

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας τιμά τους Θεσσαλούς εν ζωή μαχητές της ΕΛΔΥΚ


Κατά την επιδρομή του Αττίλα στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, η επονομαζόμενη Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), είχε μαζί με την Εθνική Φρουρά,έντονη πολεμική δράση και συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά των τούρκων εισβολέων!

Πολλοί Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν ηρωικά υπέρ βωμών και εστιών σε αυτόν τον αναίτιο πόλεμο ο οποίος μέχρι σήμερα πληγώνει αφάνταστα το Έθνος μας, αφού είχε ως αποτέλεσμα την διχοτόμηση της Μεγαλονήσου, την ερήμωση ολόκληρων πόλεων και χωριών, τον θάνατο, την εξαφάνιση και τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων.

Αρκετοί όμως ήταν οι στρατιώτες και αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν μέσα στην πολεμική λαίλαπα και να επιστρέψουν σώοι στις οικογένειές τους, κουβαλώντας ωστόσο βαριά τραύματα στην καρδιά και την ψυχή τους για την καταστροφή που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν!

Από τότε πέρασαν 43 χρόνια, αλλά οι «πληγές» τους παραμένουν ακόμη «ανοιχτές», καθώς η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει αποδώσει μέχρι και σήμερα τις τιμές που αξίζουν για τον ηρωισμό που επέδειξαν όταν κινδύνευε η ελευθερία και η ανεξαρτησία της πατρίδος μας.

Έτσι ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Κωτσός και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, αποφάσισαν να οργανώσουν μια επίσημη εκδήλωση μνήμης, όπου θα τιμηθούν για τη μεγαλειώδη προσφορά τους, όλοι οι εν ζωή Θεσσαλοί αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ που συμμετείχαν στις μάχες κατά του Αττίλα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» της Καρδίτσας (Μπλατσούκα 22 και Βάϊου Τζέλλα).

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει εκτενής αναφορά στα γεγονότα εκείνης της ταραγμένης περιόδου στην Κύπρο και θα δοθούν έπαινοι στους ΕΛΔΥ Κάριους μαχητές.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Γεωπονικού Συλλόγου με τον Υφυπουργό κ. Κόκκαλη
Επόμενο άρθρο Επιπρόσθετος τοπικός δολωματικός ψεκασμός στους Δ. Τεμπών και Αγιάς