Ειδήσεις

Μάξιμος: Δόλια αλλοίωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας Μικρασιατών!


«Δεν είναι δυνατόν, επειδή υπάρχει η αντίδραση της Τουρκίας, που πεισματικά αρνείται να παραδεχθεί τις μελανές σελίδες της ιστορίας της και αρνείται τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων -που μια σειρά από κράτη αναγνωρίζουν- η Ελλάδα να παραγράφει την ιστορία της, να δεχόμαστε και εμείς ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Ρ/Σ REAL FM και στον δημοσιογράφο κ. Σταύρο Νιφλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ «η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί με ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 1998 ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», στις 15 Σεπτεμβρίου στη Βουλή «κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διάταξης από τον προεδρεύοντα, τον κ. Κρεμαστινό, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον όρο ‘‘Γενοκτονία’’. Αντιθέτως, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γιατί και πέρυσι είχε επαναληφθεί αυτό, έγινε λόγος για “καταστροφή” του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

Ο καταγόμενος από την Μικρά Ασία βουλευτής, ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξήγησε ότι έλαβε το λόγο ζητώντας να διευκρινιστεί το ζήτημα. «Αυτά που ακούστηκαν από πλευράς προεδρείου», συνέχισε ο κ. Χαρακόπουλος «επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Ότι δολίως επιχειρείται αλλοίωση του περιεχόμενου της Ημέρας που τιμούμε στις 14 Σεπτεμβρίου. Λοιπόν, δεν μπορεί μια πλειοψηφία συγκυριακή στη Βουλή, με δόλιο τρόπο, να αλλοιώνει το περιεχόμενο αυτής της ημέρας που είναι απόδοση τιμής στην μνήμη εκατομμυρίων Χριστιανών που σφαγιάστηκαν στην Μικρά Ασία από τους Τούρκους»..

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε ακούσματα και βιώματα από ανθρώπους πρώτης γενιάς. Εμένα τον παππού μου τον σφάξανε στη Σμύρνη και έχω ακούσει από πρώτο χέρι από τη γιαγιά μου τα γεγονότα. Δεν περιμένω από την κα Ρεπούση να γράψει την ιστορία. Λοιπόν, επιχειρήθηκε να αλλοιωθεί η ιστορική πραγματικότητα. Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η τελευταία πράξη της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στη Μικρά Ασία από το τουρκικό κράτος».

Ο κ. Χαρακόπουλος ανήγγειλε ότι  θα στείλει «επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να λάβει μια ξεκάθαρη θέση επ’ αυτού, την οποία θα κοινοποιήσω και στους αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου στο ελληνικό κοινοβούλιο», αλλά και στους Μικρασιατικούς Συλλόγους, «γιατί δεν μπορεί αυτό το θέμα να περάσει έτσι. Να επιχειρείται αυτή η υποβάθμιση».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν πρέπει να τριτώσει το κακό», ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία «η εγρήγορση όλου του προσφυγικού ελληνισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη, κάθε πατριώτη αυτής της χώρας. Δεν μπορούμε εμείς σε θέματα τέτοια να κάνουμε εκπτώσεις γιατί ενοχλείται ο εξ ανατολών γείτονάς μας, όταν μάλιστα βλέπετε η Γενοκτονία των Χριστιανών που ξεκίνησε στην Ανατολή στις αρχές του 20ού αιώνα, να συνεχίζεται στις μέρες μας με τους εναπομείναντες Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή».

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Λαρισαίων για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων
Επόμενο άρθρο Εξακριβώθηκε η οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην Ελασσόνα