Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Δ. Κιλελέρ


Έκλεισε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ με τον τίτλο «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» που πραγματοποιήθηκε από την 16η Ιουνίου έως και την 8η Σεπτεμβρίου του 2017.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετείχε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Κατά την τελετή λήξης τα παιδιά θυμήθηκαν σημαντικές στιγμές στις οποίες συμμετείχαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την προβολή της ταινίας που αναφέρονταν στις δράσεις τους.

Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιήθηκε  χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ένωσαν τις δυνάμεις τους και πρόσφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Την τελετή λήξης του προγράμματος παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κωνσταντίνος Φιλιππούλης, το μέλος του ΤΣ της ΔΕ Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και η υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης Ανθή Μπλιάτσιου  οι οποίοι ευχαρίστησαν την ομάδα εθελοντριώνκαι τις βιβλιοθηκονόμους της βιβλιοθήκης για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περονόσπορος πλήττει τις καλλιέργειες επιτραπέζιας και βιομηχανικής τομάτας
Επόμενο άρθρο Σημαντικές επισκέψεις στο περίπτερο του ΣΘΕΒ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ